Zoeken
 


BP dreigt schoonmakers te ontslaan die gasmaskers dragen

Laatste wijziging: dinsdag 13 juli 2010 om 12:06, 2092 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 juli 2010

Nieuws breekt door van de Golf van Mexico dat schoonmakers, die eigenlijk alleen maar gecontracteerde vissers zijn, wordt verteld dat ze zullen worden ontslagen als ze beschermende kleding dragen. BP verstrekt deze uitrusting niet maar als werknemers gasmaskers dragen die zij voor zichzelf verworven hebben dan, zegt het bedrijf, zullen ze ontslagen worden, volgens het Louisiana Environmental Action Network en een lokale milieuactivist die net terug is uit de Golf.

Rapporteringen van ziekte onder de arbeiders begon bijna op dezelfde tijd als het schoonmaken begon. Maar de door de regering geleide klinieken waar ze worden behandeld zijn temidden van de gebieden waarvan de federale overheid vindt dat deze afgesloten moeten zijn voor verslaggevers. De FBI heeft ook de pers verhinderd bij met olie besmeurd wild en versperringen te komen in een actie die hen erg laat lijken op de PR ploeg voor de Britse oliegigant.

Een coalitie, met inbegrip van commerciële vissersgroeperingen, milieugroeperingen en Robert F. Kennedy Jr, is bezig bij de regering een petitie in te dienen om BP te dwingen gasmaskers voor de werknemers te leveren. In de eerste drie uur heeft de petitie meer dan 16.000 handtekeningen verzameld.

Originele bron: sfgate.com

Noot redactie:

Dit hele zaakje stinkt. En het is geen olie wat je ruikt :-)Bron: zaplog.nl

Voeg toe aan: