Zoeken
 


Chinezen bouwen kerstman uit sneeuw in race tegen warme winter

Laatste wijziging: woensdag 24 december 2008 om 19:54, 3829 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 24 december 2008

In Harbin, een stad in het doorgaans koude noorden van China, kunnen toeristen de grootste kerstman ter wereld bewonderen. Het gaat om een ijssculptuur ter gelegenheid van een jaarlijks festival. De kerstman is 160 meter lang en 24 meter hoog.

Warme winter
Voor de kunstenaars was het zeker niet gemakkelijk om de gigantische kerstman te bouwen. Het is deze winter abnormaal warm in de buurt van Harbin. De temperatuur kan er tot 35 graden onder het vriespunt zakken, maar de laatste weken wisselen koud en warm weer elkaar af. Daardoor is het er heel vochtig en dus was het ijs extreem glad.

Valse sneeuw
De kunstenaars hebben hun record van vorig jaar gebroken, maar het was een stuk lastiger. Ze merken dan ook dat global warming geen fabeltje is. De sneeuw smelt veel sneller en dit jaar hadden ze zelfs kunstmatige sneeuw nodig. Ondanks de economische crisis komen toeristen massaal naar het festival kijken. De organisatoren denken dat de economie alleen maar kan profiteren van dergelijke initiatieven. (gb)



Bron: hln

Voeg toe aan: