Zoeken
 


Noordpoolvogels zitten vol pesticiden en zware metalen

Laatste wijziging: maandag 28 juni 2010 om 12:17, 1983 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 28 juni 2010

Op een geïsoleerd eiland hoog in het Noordpoolgebied hebben biologen onlangs de toxiciteit van vogels getest door het onderzoeken van hun uitwerpselen. De conclusie? De vogelpoep zat vol met giftige stoffen uit het milieu. In deze afgelegen vogels vonden ze hoge concentraties van pesticiden en zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium.

Er werd vastgesteld dat de bron van deze gifstoffen het dieet van vis en schelpdieren van de vogels was en de bron van de verontreiniging van de vis en schelpdieren was de menselijke vervuiling. Nadat deze toxines zijn vrijgegeven via hun uitwerpselen werden ze gerecycleerd in de grond en creëerde giftige en vervuilde gebieden.

De onderzoeken werden uitgevoerd in een afgelegen, geïsoleerd gebied ver van industriële en agrarische vervuiling. In feite is er weinig industrie en nauwelijks ergens mensen in de buurt. Echter, meer dan 45 jaar geleden werden atoomwapenproeven uitgevoerd in het gebied.

Door de media is gemeld dat de mensen die de eieren van de vogels eten volkomen veilig zijn maar de eieren van de vogels waren nog niet eens getest. En als de uitwerpselen van de vogels verhoogde niveaus van deze verontreinigingen bevatten, dan bevatten de vogels die ook en dus ook de vogeleieren. Het eten van kwik, lood, cadmium en aluminium is nooit veilig en omdat deze verontreinigingen in vogels uit afgelegen gebieden van de Noordpool zitten kan men zich afvragen welke verontreinigingen in vogels uit meer dichtbevolkte geïndustrialiseerde gebieden zitten.

Omdat de vogels deze gifstoffen binnenkregen uit de vis en schelpdieren die ze aten, is het ook veilig om te veronderstellen dat de vis van minder geïsoleerde gebieden, dichter bij de industrie en landbouw afvloeiingen net zo vervuild is en waarschijnlijk nog veel meer. Echter, veel mensen eten regelmatig vis en dus ook hun gifstoffen.

De les is: als we niet ons milieu beschermen eindigen we met het eten van alle gifstoffen die routinematig op de aarde worden gedumpt en het punt is dat het niet uitmaakt hoe geïsoleerd we zijn. Helaas maakt de olieramp in de Golf en alle verontreinigende stoffen die samen met de olie in het water worden gedumpt de situatie veel erger dan de meeste van ons zich kunnen voorstellen.

Door, Kim Evans.

Originele bron: naturalnews.comBron: zaplog.nl

Voeg toe aan: