Zoeken
 


Snowzilla duikt opnieuw op in Alaska.. smile..

Laatste wijziging: woensdag 24 december 2008 om 16:00, 2226 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 24 december 2008

Op mysterieuze wijze is dit jaar in de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska, Anchorage, wederom een reusachtige sneeuwman verschenen. Ondanks een verbod van het stadsbestuur is 'Snowzilla' voor het derde jaar op rij teruggekeerd -en hij is groter dan ooit.

8 meter
Snowzilla verschijnt ieder jaar traditiegetrouw in de tuin van Billy Powers, maar die houdt vol er niets mee te maken te hebben. Gevraagd naar het hoe en waarom van de sneeuwman blijft hij het antwoord schuldig. In 2005 stond hij er voor het eerst, bijna vijf meter hoog. Met een pijp in zijn mond, een wortel als neus en twee bierglazen als ogen. Hij is overduidelijk gegroeid, dit jaar tot bijna acht meter. Een hoge hoed en een sjaal beschermen hem tegen de kou.

Verboden
Het stadsbestuur is minder blij met Snowzilla. Ze vinden de sneeuwman een lastpak die de veiligheid in gevaar brengt. De smalle straten in de buurt zijn niet berekend op de vele auto's die hun weg zoeken naar het huis van Powers om Snowzilla van dichtbij te bewonderen, vindt de stad. Om die reden is Snowzilla verboden.
Powers zelf vindt het allemaal overdreven. "Ze vinden iedere keer wel weer een nieuw bezwaar", zegt hij. (ap/bf)


Bron: hln

Voeg toe aan: