Zoeken
 


Is het olielek in de Golf van Mexico wel te dichten?

Laatste wijziging: maandag 21 juni 2010 om 11:00, 2052 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 21 juni 2010

Er rijzen alweer twijfels over de ware grootte en toedracht van het olielek in de Golf van Mexico. Op The Oil Drum, een site die gebruikt wordt door geologen maar ook door specialisten die werkzaam zijn in de oliesector, verscheen een opmerkelijke omschrijving van wat er werkelijk aan de hand zou zijn 1.500 meter onder de zeespiegel.

Het scenario is niet uit officiële bron bevestigd, maar het wordt wel plausibel geacht. En, merken een aantal Amerikaanse nieuwssites op, alles wat uit die bron kwam, is tot nu toe uitgekomen. Wat niet kan gezegd worden van wat officieel door het Joint Information Center van BP en de Amerikaanse overheid uitgebracht is.

Leugens, leugens, leugens
Alleen al in de jongste uren bleek dat opnieuw twee keer. Associated Press bemachtigde een document waaruit blijkt dat BP al erg snel berekende dat er zeker 9,5 miljoen liter olie per dag lekt, en dus al sinds 20 april liegt daarover. En onze collega's bij Rolling Stone Magazine melden ons dat ze in het nummer van 24 juni uitpakken met bewijs dat ook de Amerikaanse overheid en president Obama enkele uren na de explosie van de Deepwater Horizon perfect wisten hoe ernstig de ramp zou worden. Het tijdschrift toont daarin ook aan dat de Obama-administratie bewust de situatie minimaliseerde naar de pers toe.

Bron / Lees verder: HLN.beVoeg toe aan: