Zoeken
 


Breaking news! – Oogetuigenverslag van situatie olieramp Golf van Mexico

Laatste wijziging: woensdag 9 juni 2010 om 11:47, 2406 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 9 juni 2010

Noot van de redactie: We kregen dit belangrijke audio bericht binnen over de situatie in een stad die het dichtst bij de olielek ligt in de Golf van Mexico. Het korte interview komt van de Veritasshow. Gastheer Mel Fabregas interviewt documentairemaker James Fox (I know what i saw & Into the blue). Hij is daar ter plaatse. Hieronder volgt de vertaling van de meegestuurde tekst van Mel Fabregas. Verder is het interview met Jamie Fox te beluisteren.

Een paar minuten geleden heb ik een kort interview gehad met documentairemaker James Fox. Hij is momenteel in Grand Isle, Louisiana. Dat is de dichtstbijzijnde locatie bij de ramp in de golf van Mexico. Voordat ik met James sprak kreeg ik een paar ongefundeerde berichten uit de krant toegestuurd. Deze heb ik meteen aan de kant geschoven.

Wat ik ga vertellen is uiterst belangrijk. Er is een absolute mediastilte in het gebied. Mensen worden overal gearresteerd. Hotels in een straal van 70 mijl zijn volledig uitverkocht. Maar je ziet geen busjes of verslaggevers filmen. Het is alsof het hele gebied word belegerd.

James Fox is hier, net na zijn aankomst in het gebied, getuige van geweest. Hij zegt dat hij meerdere Chevron helikopters rond zag vliegen. Hij heeft geen militaire activiteiten gezien. Het is alsof de oliemaatschappijen de regio hebben overgenomen. James wilde een vliegtuig huren om over het rampgebied te vliegen, maar dat lijkt niet meer mogelijk. De ruimte boven de olieramp is nu een no-fly-zone. Hij zal proberen twee weken in het gebied te blijven.

Ik stuur dit bericht rond omdat de mogelijkheid bestaat dat ook James Fox  kan worden aangehouden. Ik heb plannen om te bellen met de de politie van Grand Isle om nadere uitleg te krijgen over de arrestaties, omdat James niet eens weet wie deze arrestaties verrichten! James had de gelegenheid om te praten met de zoon van èèn van de opruimers van de olie. Hij is een voormalige visser. Hij zei dat niemand de werkelijke omvang van deze ramp kan vertellen. Het is veel groter dan wat het publiek wordt voorgehouden.

De regering heeft hier geen grip op. Degenen die hier aan de touwtjes trekken zijn de grote oliemaatschappijen. Waar is onze eerste grondrecht gebleven?. Toen ik James belde wilde ik optimistisch blijven en dacht dat mensen de situatie overdrijven of gewoon angst aanpraatte. Na mijn gesprek met James kan ik zeggen dat mijn niveau van bezorgdheid is gestegen tot ongekende hoogten. Ik hecht grote geloofwaardigheid aan wat James mij vertelde. Meer dan alle berichten die ik tot nu toe uit de media bij elkaar ontvangen heb.

 Bron: argusoog.org

Voeg toe aan: