Zoeken
 


Borstkankervaccin werkt bij muizen

Laatste wijziging: woensdag 9 juni 2010 om 08:59, 4255 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 9 juni 2010

Amerikaanse wetenschappers zeggen een vaccin te hebben vervaardigd dat bij muizen de ontwikkeling van borstkanker heeft voorkomen. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het blad Nature Medicine. Zij hopen dat het middel ook bij mensen werkt, meldt de BBC.

Mochten proeven op mensen succesvol verlopen, dan zal het nog wel een paar jaar duren eer het vaccin algemeen verkrijgbaar is. Volgens de immunoloog die het onderzoek leidt, keert het vaccin zich tegen een eiwit dat aangetroffen wordt in de meeste borsttumoren. ''Als het vaccin bij mensen net zo werkt als bij muizen, zal dit een kolossale prestatie zijn. Dan zouden we borstkanker kunnen uitschakelen'', aldus Vincent Tuohy, van het Cleveland Clinic Learner Research Institute. ''Wij geloven dat dit vaccin eens gebruikt zal worden om borstkanker bij volwassenvrouwen te voorkomen, zoals andere vaccins dat hebben gedaan met veel kinderziektes''.



Bron: spitsnieuws

Voeg toe aan: