Zoeken
 


Mysterieuze aarde

Laatste wijziging: donderdag 3 juni 2010 om 14:18, 3234 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 3 juni 2010

Veel mensen laten zich in de luren leggen met wonderlijke verhalen over mysterieuze zaken. Een hoop tijdelijke interesses verdwijnen niettemin als sneeuw voor de zon. Wie hoort er ooit nog wat over de raadsels rond de Bermuda driehoek, waar ooit jaarlijks tientallen schepen en vliegtuigen zouden zijn verdwenen. Noch heeft iemand ooit meer het bestaan van een wonderlijke Yeti in de Himalaya’s aangetoond en evenmin dat van de grote aapmens (‘Bigfoot’) in de wouden van Noord-Amerika en Canada.

Waarschijnlijk is zijn die fenomenen indertijd door vrolijke mensen gehypt als practical joke. Van hetzelfde laken een pak is het ooit enorm opgeblazen onderzoek naar het monster van Loch Ness. Aan de andere kant maken vaardige tv-goochelaars dat men niks meer gelooft. In moderne films gebeuren immers de meest magische dingen maar je ouders leggen je (gelukkig?) rap uit dat het allemaal uit een computer komt… Kinderen denken dan ook meteen dat àlles nep is.

Sommige magische dingen zijn toch door de jaren heen blijven staan. De graancirkels zijn zo complex geworden, dat ze niet meer kunnen worden afgedaan als product van grappenmakers met planken en een touw. De geheimen van de Nazca-lijnen in Peru zijn nooit opgehelderd en wat er in de ruimte onder de Egyptisch Sfinx ligt, weet ook nog niemand. Er wordt wèl aan gewerkt. Veel mystieke informatie komt verder tot ons doordat iemand (een medium) zegt influisteringen van andere sferen of zelfs andere planeten te krijgen.

Het blijft een droevig fenomeen dat veel van die schrijvers overledenen of zelfs Onze Lieve Heer zelf moeten channelen om hun eigen boodschap te verkopen, maar op zich staan sommige van die boodschappen echt indrukwekkend vol met onvoorwaardelijke liefde, radicale vergeving en de natuurlijke scheppingskracht van de mens. Zo’n uitzondering is bijvoorbeeld Gary Renard die in zijn boek De verdwijning van het universum de bekende Cursus in wonderen met een heerlijk humor knap uitdiepte. Een ‘gewoon’ intelligent iemand als Greg Braden beschrijft even briljant in zijn boek De Goddelijke Matrix hoe het Grote mysterie werkt: “Het Universum is een holografische projectie van Goddelijke aard: leven, bewustzijn en energie zijn verbonden in een allesomvattend web van energie, de oergrond van de schepping, de Matrix.“

Attentie: aquariusageBron: peterdenharing

Voeg toe aan: