Zoeken
 


De Kogi’s, de hoeders van Moeder Aarde

Laatste wijziging: woensdag 26 mei 2010 om 15:41, 7229 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 mei 2010

De eerste keer dat ik over de Kogi’s hoorde was in een workshop met Drunvalo Melchizedek in 2000. Hij nam ons via een speciale meditatie mee naar dit unieke volk die geheel vanuit hun hart leeft en compleet één is met de natuur. Ook zijn ze in staat astraal overal naar toe te reizen. Zonder hier ooit in fysieke vorm te zijn geweest weten ze alles over onze Westerse beschaving en hebben ze vele malen meer kennis over ons universum dan alle Westerse wetenschappers bij elkaar.

 

Kogi

 

Ze leven in de bergen van de Sierra Nevada in Colombia. De Kogi zijn altijd vervolgd door de Spanjaarden, kolonisten, missionarissen, cocaïne maffia, guerrilla, para's en het leger. Het grootste deel van hun woongebied is eeuwen bezet door kolonisten. De Kogi's hebben dit alles overleefd omdat ze altijd hebben geprobeerd zich afzijdig te houden van buitenstaanders, een soort passief verzet. Sinds enkele decennia worden er weer nieuwe gemeenschappen gebouwd in gebieden die teruggekocht zijn van de kolonisten. De laatste paar jaar worden ze weer met rust gelaten. De guerrilla en de coca productie voor de cocaïne handel is verdwenen.

 

Velen van hun zijn Mamo’s. Mamo’s zijn de Hoge Priesters uit Atlantis die al die tijd hun kennis en tradities hebben weten te bewaren en beschermen. De Maya’s waren de priesters die de hun instructies kregen van de Mamo’s. Zodra een baby wordt geboren wordt het duidelijk of het om een Mamo gaat of niet. Is het een Mamo dan wordt hij/zij tot de leeftijd van 9 jaar in het donker gehouden om de kennis en tradities intact te houden die zo’n baby met zich mee draagt. Deze kinderen krijgen in die periode uitsluitend wit voedsel toegediend. Zolang ze gezoogd worden mogen de moeders ook alleen maar wit voedsel eten. Vanaf hun 9de jaar begint hun voor ons “normale”leven in het licht.

 

Kogi

 

Dit was een van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven tot nu toe. Wij leven hier in het Westen volledig vanuit ons hoofd of exacter uitgedrukt vanuit onze pijnappelklier.
De pijnappelklier maakt deel uit van de hersenen en de hersenen zijn een polariteitorgaan. Dit heeft tot gevolg dat we continu met de dualiteit te maken hebben zoals bv. goed-slecht, zwart-wit, plus-min enz. Het is een vrij mannelijke energie die zich vooral kenmerkt in macht, geld, oorlog e.d.
 
We staan aan de vooravond van een gigantische bewustzijnsverandering waarbij die mannelijke energie plaats gaat maken voor een veel vrouwelijker energie die geheel vanuit het hart opereert. De meeste oude volkeren zoals de Kogi’s, Maya’s Aboriginals hebben dit altijd gedaan. Deze vrouwelijke energie kenmerkt zich in het bijzonder door gevoel, intuïtie, liefde, respect voor alles om je heen e.d.

Het mannelijke bolwerk is momenteel letterlijk in elkaar aan het storten kijk bijv. naar wat er met de banken aan het gebeuren is, of de scheurtjes die steeds meer ontstaan in de traditionele wetenschap. Dit brengt gigantische veranderingen met zich mee ook binnen relaties. Het mannelijke vrouwelijke in de mens is ook aan het verschuiven waardoor men elkaar vaak op een gegeven moment niet langer herkent.

Vorig jaar januari werd ik geattendeerd op een boodschap van Drunvalo waarbij hij mensen opriep naar een bijeenkomst te komen waar meer dan 100 stamhoofden vanuit de hele wereld aanwezig zouden zijn “The return of the Ancestors”. Deze bijeenkomst was al lang geleden voorspeld en had als thema “zodra de adelaar van het noorden samenkomt met de condor van het zuiden, wordt de basis voor de vrede van het regenboogvolk gelegd”. Dit intrigeerde mij enorm en toen ik ook nog eens vernam dat er enkele Kogi’s aanwezig zouden zijn hoefde ik er niet lang over na te denken om een reis te boeken.

De Kogi’s kwamen iets later dan het de bedoeling was maar op de derde dag van de bijeenkomst was het dan zover. Ze kwamen met hun drieën, Mamo Kuncha, Mamo Jacinto Zarabato en hun tolk.
Vanaf het moment dat ik ze zag, kwam die zelfde ontroering naar boven die ik in 2000 ook had gevoeld.
Ze dragen de hele dag een soort kalebasachtige wortel bij zich waarin een stok zit waaraan van tijd tot tijd gelikt wordt. De wortel bevat een soort stof die de hersenen helder houdt zodat ieder woord op de juiste manier kan worden afgewogen. Ook heeft ieder onderdeel van hun kleding weer een specifieke functie en al hoewel dit overwegend wit is zitten er toch kleine details aan die laten zien wat hun specialiteit is. Zo heeft Mamo Jacinto Zarabato een specifieke binding met het dierenrijk..

 

Mamo

mamo juan mascote

 

Aan het eind van de bijeenkomst liet ik aan Adam Yellow Bird, de organisator, weten dat als hij ooit de hulp van mijn stichting nodig mocht hebben hij me moest mailen.
Die mail ontving ik 20 januari. Hij was net een aantal weken bij de Kogi’s geweest waarbij er een documentaire is gecreëerd . De tijd dringt dat de wereld de boodschap van deze belangrijke spirituele leiders te horen krijgt. In deze documentaire komen 3 stammen aan het woord; de Arhuaco, Wiwa en Kogi’s . Hun leefgebied ligt in de Sierra Nevada van Santa Marta. Er komt vanuit de overheid steeds meer druk op hun waardoor het belangrijke educatieve stelsel van de Mamo’s in het gedrang komt. Het is heel belangrijk dat de samenwerking tussen de verschillende leefgroepen in dat gebied versterkt wordt binnen de Arhuaco regering om zowel de mens als de natuur die bescherming te bieden die nodig is.
Hier is echter geld voor nodig. Ze brengen nu via het “Institute of Cultural Awareness “waar Adam Yellow Bird aan het hoofd staat de boodschap naar buiten dat ze sponsors nodig hebben om deze druk te verlichten. www.ica8.org

 

Kogi

 

Ik besloot hier onmiddellijk op te reageren en had al de volgende ochtend een mail terug van Adam met de vraag of ik hem de volgende dag wilde bellen .Ook vroeg hij of ik geïnteresseerd zou zijn deze documentaire naar Nederland te brengen.
Tijdens ons telefoongesprek overdonderde hij me met de vraag of het misschien een idee zou zijn de documentaire deze zomer in Nederland te lanceren waarbij hij samen met een paar Mamo’s gedurende een week naar Nederland zou komen. Dit zou natuurlijk alleen mogelijk zijn als we hier voldoende geld inzamelen om deze reis mogelijk te maken.

Enkele weken later werd duidelijk dat de films “Return of the Ancestors” met allerlei boodschappen van verschillende Elders en “Shift of the Ages”van Grandfather Cirilo Perez Oxlaj (The Shift of the Ages film toont de Maya Cosmo-Visie en Profetie door de wijsheid en de leer van grootvader Cirilo Perez Oxlaj, ook bekend als Wandering Wolf, Grand ouderling van de levende Maya) ook pas deze zomer klaar zullen zijn en werd het idee geboren om een International Indigenous Peace Summit te organiseren waarin de Boodschap van de Elders” naar buiten zal worden gebracht. Het begon meer en meer vorm te krijgen toen bleek dat ook De Hopi’s dringend hulp nodig hebben.

 Hopi Indianen

Wij hebben hier in Europa de witste en koudste winter in jaren gehad maar zijn daarbij niet de enige.
Begin maart ontving ik bericht dat de ook Hopi indianen met de ergste winter in jaren te kampen hadden.
De Hopi zijn een indianenvolk in het noordoosten van de staat Arizona in het Four Corners reservaat. Er zijn ongeveer 13.000 Hopi verdeeld over 11 autonome dorpen. Ze spreken een taal uit Uto-Azteekse familie, en ‘Hopi’ betekent ‘goed, vreedzaam en wijs’.. Het zijn de laatste overlevenden en bewaarders van een oeroude Indiaanse cultuur en behoren wat velen niet weten tot de Maya’s. De Hopi zijn vanwege hun kennis van het verleden en de toekomst van de aarde en haar bewoners van groot belang. .

Volgens de Hopi-profetieën gaan er grote veranderingen plaats vinden op aarde. Door degenen die beperkte toegang hebben tot deze profetieën wordt gezegd dat de Hopi-profetieën het nauwkeurigst zijn van alle voorspellingen die tot nu toe gedaan zijn.
Toen ik ze vorig jaar voor het eerst ontmoette viel me op dat de Hopi een Aziatische gezichtsstructuur hebben die heel anders is dan alle andere Indianen volken. Toen ik las dat ze een sterke band met Tibet hebben, wat toch aan de andere kant van de wereld ligt , verbaasde mij dit in het geheel niet.
De Dalai Lama van Tibet bezoekt het reservaat vaak. Het verhaal gaat dat bij het eerste bezoek de ouderen van de Hopi Stam de Dalai Lama begroeten, met ‘welkom thuis’.
In hun profetieën staat onder andere dat de ‘rooddragende mensen van over de oceaan’ ooit weer met elkaar verenigd zullen worden met de Hopi’s. Een Tibetaanse profetie daarop geeft aan dat wanneer de vogel vliegt, en de paarden op wielen rennen (de auto?) de Tibetanen hun land zullen verlaten, en de wijsheid van Boeddha the rode mannen van over de oceaan zal bereiken. Er zijn meer overeenkomsten overigens, en ‘toevalligheden. Zoals het feit dat de Hopiland precies aan de andere kant van de wereld ligt, ga je dwars door de aarde heen, dan sta je in Tibet.
Het Tibetaanse woord voor zon is in Hopi Maan, en vice versa.

Toen Ruben Saufkie, Sr een Hopi die behoort tot de Water Clan “Patkiwungwa”,, hoorde waar wij mee bezig waren liet hij weten graag samen met zijn zoon 16-jarige zoon Jordan die tot de Sneeuw Clan behoort, te willen komen om meer gestalte te geven aan hun boodschap.

 

vijf

 

Ruben wordt gezien als de boodschapper voor de jeugd van vandaag en de toekomst en een boodschapper van H2OPE (verspreiding van hoop door water)
Ruben was een van de leiders van de in 2006 H2OPI Water Run, een delegatie van de Hopi-lopers startte in Arizona waarbij heilig bronwater verzameld van over de hele wereld werd meegedragen en na hun run op de Wereld Water Forum in Mexico City werd gepresenteerd. De H2OPI water loop werd gehouden om mensen meer bewust te maken van Moeder Aarde en het water dat ze ons gegeven heeft. Indien de mensheid dit unieke geschenk niet beter gaat beschermen zal er voor de toekomstige generaties een dag komen waarop we het niet langer zullen hebben.
Ruben is tevens een zilversmid die veel bekendheid heeft verworven door zijn prachtige Hopi sieraden. Alle stukken zijn uniek en handgemaakt. Er bestaan geen twee die exact hetzelfde zijn.
Hij wordt beschreven als "een bescheiden man, die zijn familie, zijn volk en de mensheid dient door zijn boodschappen vol begrip, respect, vrede en zorg voor
Moeder Aarde

 

zes

Ruben Sauffkie

 Goud voor de Kogi’s

We zijn momenteel bezig een ander project waarbij de Kogi’s betrokken zijn te combineren met het festival. We stuitten via de internet op een oproep om goud terug te geven aan de Kogi. www.kogi-gold.com
Niet lang daarna ontving ik een email van Jan-Frank Gerards, de persoon achter deze oproep, die zich reeds een aantal jaren inzet voor het wel en wee van de Kogi’s. Hij was net terug uit de Sierra Nevada waar hij met fotograaf Arno Adelaars weer een prachtige reportage heeft gemaakt.
In november 2010 zouden enkele sjamanen van de Kogi-stam uit Colombia Nederland bezoeken om twee traditionele fluiten en een kristallen ketting uit de Tayrona-cultuur in ontvangst te nemen van het Wereld Museum in Rotterdam. (De Tayrona zijn de voorouders van de Kogi.)
De Kogi zeggen dat goud vitaal is voor de gezondheid van Moeder Aarde. Het is haar bloed. Ze gebruiken goud tijdens ceremonies voor de genezing van de aarde. Al hun goud is echter geroofd door de Spanjaarden en grafrovers waardoor Moeder Aarde ziek is geworden.
Als je dit idee wilt ondersteunen kun je gouden voorwerpen geven, zoals sierraden, tanden, munten, horloges, enz. Een goudsmid zal alles omsmelten en er twee voorwerpen van maken: de Tayrona afbeeldingen van Moeder Aarde, Jaba Se, en Vader Zon, Jate Seyankwa. (email: oro@antenna.nl)

 

goud kogi    goud kogi

 

Ondertussen blijkt het Wereld Museum niet over het budget te beschikken wat nodig is voor de vlucht en het verblijf van de Kogi’s en ontstond het idee om deze 2 gebeurtenissen te gaan combineren. De onderhandelingen zijn in volle gang.

Land voor de Kogi
De Kogi zijn gehecht aan hun traditionele leefwijze. Ze leven in harmonie met hun natuurlijke omgeving en zijn volledig onafhankelijk van de buitenwereld. Ze vragen niet om ontwikkelingshulp, maar willen alleen hun land terug.
Vanaf het begin van de Spaanse verovering hebben kolonisten land bezet van de Kogi. De Kogi hebben de organisatie Gonawindúa Tayrona opgericht voor de aankoop van land. In het verleden zijn er al stukken land aangekocht waarop nieuwe Kogi-dorpen zijn gesticht. Het land wordt weer op traditionele wijze verbouwd en een groot stuk is aan de natuur teruggegeven.

Gonawindúa Tayrona heeft SKOP (Stichting Kleinschalige Ontwikkelingsprojecten) gevraagd fondsen te werven voor de aankoop van de Don Diego Vallei. Dit is de vallei van Jaba Mitamsama, de moeder van de vogels en er bevinden zich veel heilige plaatsen.
Tot voor kort werd hier door de kolonisten coca verbouwd voor de cocaïneproductie en vonden er gevechten plaats tussen verschillende gewapende groeperingen, zoals de guerrilla, de para-militairen, het leger en de cocaïnemaffia.
Zodra dit gebied weer in handen is van de Kogi zullen ze het eerst ‘spiritueel reinigen’. Daarna zullen er nieuwe Kogi-gemeenschappen gesticht worden.
De Don Diego Vallei is ongeveer 25 hectaren groot en zal, afhankelijk van de donaties, stapsgewijs aangekocht worden.

Het lijkt erop dat er onder de verwachtte Elders geen of misschien 1 vrouw aanwezig zal zijn.
Dit heeft absoluut niets te maken met het feit dat vrouwen binnen deze stammen ondergeschikte rollen hebben , ze zijn geheel gelijkwaardig aan de mannen.
Er wordt binnen deze stammen echter nooit gereisd zoals wij dat gewend zijn.. Hun reizen gaan naar binnen en daar heb je geen paspoort voor nodig.
Alleen de enkele leden die een politieke functie naar buiten hebben beschikken over een paspoort en dat zijn toevallig alleen maar mannen.

 

De International Indigenous Peace Summit zal gaan plaatsvinden op 27 en 28 augustus in de “Bronkerk”te Ugchelen bij Apeldoorn. Deze kerk biedt ruimte aan 320 mensen en ligt zeer centraal.
Op 29 en august cindt het in Belgie plaats in :
Kasteel Nieuwenhoven
Engelbamp 55
3800 Sint-Truiden (België)
Tel.: (0032)-(0)11-68 64 10
www.kasteelnieuwenhoven.be

 

Kaarten voor de Boodschap van de Elders kosten € 123,-

De opbrengsten gaan naar de Kogi’s en Hopi’s

De inschrijving vindt plaats door het storten van het bedrag op rek.nr. 5806284 t.n.v.
stichting Total Health Clinic even met duidelijke vermelding van naam en adres.
Je krijgt dan binnenkort de toegangsbrieven toegestuurd.

E-mail: info@totalhealthfoundation.org
Website : www.totalhealthfoundation.orgBron: totalhealthfoundation

Voeg toe aan: