Zoeken
 


Motorpsycho zoekt naar een hoger bewustzijn

Laatste wijziging: vrijdag 21 mei 2010 om 21:46, 3929 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 21 mei 2010

HAARLEM – De Noorse band Motorpsycho heeft zijn 20-jarig jubileum bereikt en is na veertien albums beter op stoom dan ooit. NU.nl sprak met zanger/bassist Bent Sæther.

De band heeft in die twintig jaar nergens spijt van. “Natuurlijk zijn er nummers waar ik achteraf niet al te trots op ben, maar zonder die liedjes had ik andere nummers niet kunnen schrijven. Het is allemaal onderdeel van het proces, het zijn allemaal tegels op ons pad naar verlichting.”

“Wij proberen geen verhalen te vertellen met onze nummers. Onze muziek is het medium, er is verder geen boodschap. Het draait allemaal om spiritualiteit: jezelf kwijtraken in het bewustzijn.”

Coma

Drie uur durende liveshows zijn voor de drie mannen van Motorpsycho eerder regel dan uitzondering. “Je moet jezelf in een soort coma zien te spelen”, legt Sæther uit. “Dat duurt even, haha. Dan is je brein uitgeschakeld en neemt de muziek het over.”

“Onze liveshows hebben altijd hetzelfde doel: transcendentie. De zoektocht naar een hoger bewustzijn. Het vergeten van tijd en plaats: alles en iedereen.”

Bron / Lees verder: Nu.nlVoeg toe aan: