Zoeken
 


Top Trends in 2009

Laatste wijziging: zondag 21 december 2008 om 18:45, 2587 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 21 december 2008

 
'2009 wordt somberste jaar uit moderne geschiedenis'

Precies één jaar geleden waarschuwde het Trends Research Institute voor wat zij de 'paniek van 2008' noemden. De verwachting voor het afgelopen jaar luidde: 'In 2008 zullen de Amerikanen te maken krijgen met de ergste economische crisis die ooit door een nu nog levend mens is meegemaakt. En ze zullen geen benul hebben totdat het zover is.'

De verwachting van het Trends Institute voor 2008 is exact uitgekomen. Hier volgt (nogmaals) in het kort de verwachting voor het komende jaar, die door het Instituut wordt betiteld als: 'De instorting van 2009'.

Voormalig minister van Financiën Robert Rubin verklaarde op 29 november 2008 dat 'niemand voorbereid was op de huidige crisis'. Dat klopte dus niet; het Trends Institute schreef eind 2007 al dat deze crisis er aan zat te komen. Alleen wilde vrijwel niemand het horen, laat staan aktie ondernemen.

In de VS wordt nu nog gesproken van een 'recessie' en soms al van een 'ernstige recessie', maar volgens het Trends Institute wordt 2009 het jaar van de Grootste Depressie ooit, de ergste economische crisis die Amerika en in haar kielzog de wereld ooit in haar bestaan heeft meegemaakt.
 
En dat is nog niet alles. Naast alle economische ellende wordt het ook op politiek en sociaal gebied een tumultueus jaar. In het kort luiden de verwachtingen voor 2009:

- De financiële en economische markten zullen instorten en grote bedrijven zullen omvallen.
 
- De Grootste Depressie ooit, erger dan de jaren '30 van de vorige eeuw, zal een feit zijn.

- Amerikanen moeten aan een verplicht economisch dieet én een voedsel-dieet.

- Een mogelijke nieuwe revolutie in de VS.
 
- Obamarama: nu veel hoop, straks hoofdzakelijk gebroken beloftes. Een paar overwinningen, maar vooral heel veel mislukkingen.
 
- Politci zullen de 'gewone man', die het toch al moeilijk heeft, nog verder financieel gaan uitknijpen.

- Mensen zullen massaal hun problemen gaan wegdrinken.

- Grote veranderingen op het gebied van de gezondheidszorg; aktieve toepassing van stamceltechnieken en regeneratieve geneeskunde.
 
- Na het instorten van de aandelenmarkt, de vastgoedmarkt en de consumentenmarkt stort ook het onderwijssysteem in elkaar.
 
 
Xander


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: