Zoeken
 


Meer tropische stormen door global warming

Laatste wijziging: zondag 21 december 2008 om 20:28, 2707 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 21 december 2008


De opwarming van onze planeet veroorzaakt een stijging in het aantal zware onweders en regenval in tropische gebieden. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie van NASA. Een onderzoeker van het Jet Propulsion Laboratory (JPL), Hartmut Aumann, bestudeerde de gegevens over een periode van vijf jaar van een infrarood instrument dat wolken in de tropen onderzoekt.

"Aumann en zijn team hebben een duidelijke band ontdekt tussen de frequentie van tropische wolken enerzijds, en de seizoensschommelingen van de gemiddelde oppervlaktetemperatuur van de oceanen in tropische zones anderzijds", zei het JPL in het Californische Pasadena.

"Voor elke stijging van de gemiddelde oppervlaktetemperatuur met een graad, merkte het onderzoeksteam een stijging met 45 procent op van de frequentie van wolken op grote hoogte. Gezien de opwarming van de Aarde momenteel 0,13 graden per decennium bedraagt, zal het aantal stormen elk decennium met 6 procent stijgen". (afp/gb)


Zie ook:


Bron: hln

Voeg toe aan: