Zoeken
 


Tientallen Australische kinderen ziek door griepvaccin

Laatste wijziging: zaterdag 24 april 2010 om 19:22, 3866 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 24 april 2010

Artsen in Australië hebben opdracht gekregen om te stoppen met het geven van seizoensgriepvaccin aan jonge kinderen nadat 44 kinderen uren na geïmmuniseerd te zijn ziek werden.

De anderszins gezonde kinderen, allemaal jonger dan vijf, leden aan koorts, braken en koortsstuipen na het krijgen van de vaccinatie. Meer dan 20 werden opgenomen in het ziekenhuis en ten minste één kind is ernstig ziek.

Jim Bishop, de hoofdambtenaar gezondheid van het land, zei dat hij de vaccinaties als een "voorzorgsmaatregel" had opgeschort voor kinderen onder de vijf. Hij zei dat kinderen die het vaccin in de afgelopen 24 uur hadden ontvangen nauwlettend moesten worden gecontroleerd door hun ouders.

"Totdat we meer weten hebben we voorgesteld dat we op dit moment niet dat seizoensgriepvaccin gebruiken bij kinderen onder de vijf jaar", vertelde hij de Australian Broadcasting Corporation.

"Ik adviseer vandaag alle artsen het niet te gebruiken totdat we een beetje meer weten”.

"Dit kan mogelijk een deel van het normale patroon zijn wanneer we het hele beeld zien, of het kan mogelijk meer zijn dan we konden verwachten". Daarom denk ik dat het verstandig is om het, als voorzorgsmaatregel, niet te gebruiken bij kinderen onder de vijf jaar".

Het Ministerie van Volksgezondheid van West-Australië onderzoekt of de reacties werden veroorzaakt door een bepaald type vaccin of partij. De fabrikant, CSL, zei dat het op hoogte was van de zaak en nauw samenwerkte met de autoriteiten.

Omdat Australië richting winter gaat is het doel van de overheid twee miljoen mensen te immuniseren waarvan aangenomen wordt dat zij het meest risico lopen van influenza. Het verbod omvat geen varkensgriep vaccinaties.

Professor Robert Booy, hoofd van het klinisch onderzoek bij het National Centre for Immunisation Research & Surveillance, zei het aantal van de bijwerkingen van het vaccin zorgwekkend was maar dat de meeste mensen zouden kunnen profiteren van het vaccin.

"Ervaring in de afgelopen maanden met influenzavaccins bij kinderen door heel Australië lieten zien dat de vaccins in het algemeen goed zijn verdragen”.

"Experts in de volksgezondheid, kindergeneeskunde, vaccins en vaccinproducenten onderzoeken deze groep zeer zorgvuldig om te ontrafelen wat de oorzaak zou kunnen zijn".

Door, Bonnie Malkin in Sydney.

Originele bron: telegraph.co.ukBron: zaplog.nl

Voeg toe aan: