Zoeken
 


National Geographic zocht, en vond…

Laatste wijziging: donderdag 22 april 2010 om 08:55, 2174 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 22 april 2010

De documentairezender dook naar de bodem van de oceaan, op zoek naar de Giant Octopus. De zender vond het beest; met spectaculaire beelden tot gevolg.

National Geographic rekruteerde een team duikers en stuurde enkele cameramannen met HD-camera’s mee. Het resultaat wordt deze week uitgezonden op de zender National Geographic Wild.

De enorme octopussen komen al eeuwenlang voor in allerlei wilde verhalen; zo zou menig schip ten prooi zijn gevallen aan deze monsters. Of dit waar is blijft de vraag; maar zeker is dat je een ontmoeting met deze gigantische dieren niet snel zal vergeten.

Maar dit is nou juist hét probleem: de dieren worden vrijwel nooit gesignaleerd. Eens in de zoveel jaar spot een Japans vissersschip er één; met onduidelijke camerabeelden tot gevolg.

Dat moest maar eens afgelopen zijn. Vandaar dat National Geographic de beesten zocht. En: de zender vond ze. Hoewel de documentaire pas later deze week uitgezonden wordt liet ABC News gisteren alvast de eerste beelden zien:Bron: amerika.blog

Voeg toe aan: