Zoeken
 


D66: internet is een grondrecht

Laatste wijziging: woensdag 21 april 2010 om 09:16, 3505 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 april 2010

Een meerderheid van de leden van D66 vindt dat toegang tot internet een grondrecht is. Afsluiten van internet als straf voor illegaal downloaden is dus uit den boze.

Vrijdag stemde 54 procent van de leden op het D66-partijcongres op een amendement van D66-lid Ivo Thijssen voor opname van internettoegang in de grondwet. Het gegeven dat de Belastingdienst van steeds meer mensen verwacht om via internet aangifte te doen, zou voor de voorstanders een van de redenen om het amendement in te dienen, tekende de aanwezige pers op.

Het partijbestuur was zelf overigens tegen de keuze van het woord grondrecht, vanwege het gevaar van inflatie van dat begrip.

Internetheffing

Al eerder had D66 in een concept-verkiezingsprogramma aangegeven tegen een verbod op downloaden te zijn, maar via een internetheffing artiesten te willen compenseren voor illegaal downloaden. Door internet als grondrecht te bestempelen keert D66 zich tegen maatregelen om een downloadverbod te handhaven, zoals het afsluiten van internet na meerdere overtredingen.

Bron / Lees meer: webwereldVoeg toe aan: