Zoeken
 


Het genot van geld....?

Laatste wijziging: zaterdag 17 april 2010 om 10:29, 4765 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 17 april 2010

Het onderstaande artikel gaat over het ’slijk der Aarde’, zoals we het vaak noemen: ‘Geld’.  Is geld de grote boze wolf uit ons Aardse sprookje of zijn wij het zélf die in de eerste plaats zélf het geld als MIDDEL hebben gecreëerd en het vervolgens zijn gaan gebruiken, maar ook ‘misbruiken’.

Wat is het belangrijkste ‘misbruik’ van geld..? Probeer dáár nou eens een antwoord op te geven. Uiteindelijk kom je dan altijd bij degene uit die het geld heeft en heeft aangewend, of niet natuurlijk. Erbovenop blijft zitten, omdat hij/zij het echt als een reddingsboot ziet, voor slechte-tijden-die-er-misschien-eens-aankomen…

Dave Guthman schreef dit artikel en het is een oprechte gedachtewisseling, om jou ook te laten zien dat het geld slechts een afspiegeling is van ons mensen. Geld is neutraal, maar dáár waar we het geld niet meer als middel gebruiken, maar als DOEL zijn gaan zien, dáár gaat het ook fout. Het is de mens die het geld als ruilmiddel heeft misbruikt. Of het nou de mens in een bedrijf is, in een overheid of gewoon als privé-persoon, het is de mens die wil genieten van geld, maar daar té vaak zijn angst doorheen laat sijpelen. Het woord is aan Dave.

x

* * * * * * *

Het genot van geld..

X
© Dave Guthman/Februari 2010

X

Geld  hebben is een heerlijk gevoel. Het geeft vrijheid en plezier als je er zeker van bent dat het onuitputtelijk is. Bedenk maar eens wat je allemaal met geld kunt doen als je er genoeg van hebt. Geen zorgen over materiële zaken, hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen. Altijd een degelijk dak boven je hoofd en de keus om voeding te kopen wat gezond is. Een comfortabele auto om je te kunnen verplaatsen. Genoeg geld om anderen te verwennen en te ondersteunen die niet genoeg hebben van dat spul.

"WAT ZEG JE ME NOU...?! Hoe bedoel je: 'Geld is alléén wat waard als je het uit-gééft'...?"

En als je de behoefte voelt om mooie en interessante reizen te maken dan doe je dat gewoon. Wil je werken dan doe je dat voor je plezier en niet om dat het verplicht moet. En natuurlijk familie, vrienden en anderen het allerbeste geven wat hun welzijn en welbevinden verhoogd. Ik kan een heel boek vol schrijven met wensen die wij als wereldbevolking hebben maar die onvervuld blijven omdat wij, de grote meerderheid, niet genoeg van dat spul hebben en daardoor gefrustreerd raken.

En dan bedoel ik niet dat wij gigantische en onmogelijke wensen hebben. Maar gewoon de wens van bijvoorbeeld een ouder die haar kinderen het beste gunt in onderdak, gezond eten en drinken, sport en spel en een opleiding die de talenten van een kind tot bloei brengen waardoor die kan ontdekken hoe die is en wat hij kan. En om vervolgens deze talenten dienstbaar te maken voor de samenleving.

En natuurlijk hebben wij het op het moment hier minder slecht dan in een arm land, hoewel ook Nederland kampt met een verborgen en stijgende armoede en gebrek voor velen. Vooral nu de crisis wreed om zich heen grijpt. Daarnaast is Nederland een klein landje in vergelijking met al die andere arme landen die het heel erg moeilijk hebben. Die zijn wel in de grootste meerderheid. Kijk daar eens goed naar en ga buiten kaders of jouw comfort zone.

Wat gaan we met geld doen? Middel of Doel?

RAAR!
Raar eigenlijk dat wij, de meeste wereldburgers, niet genoeg geld hebben terwijl geld uit niets gecreëerd wordt en uitgeleend wordt tegen absurde rentes, waarbij ook discriminatie plaats vind aan wie en welk land het geleend wordt. Raar dat wij nog steeds geloven in de oude ingestampte leugen dat geld schaars is en dat je in bloed zweet en tranen ervoor moet werken terwijl het spul uit het niets geschapen wordt door banken die privaat bezit zijn.

Raar dat er in de Bijbel geschreven staat dat wij in het zweet des aanschijn ons brood zullen verdienen, terwijl er ergens anders staat dat God Liefde is. Raar dat het meeste geld op de wereld besteedt wordt voor het maken en aanschaffen van oorlogstuig en oorlogvoering.

Ik plaats meer en meer vraagtekens bij het geldverhaal en het systeem waarop het is gebaseerd. Economen zullen wel glimlachen als zij dit lezen want zij geloven nog steeds in hun oude theorieën die zij op school en op de universiteit hebben geleerd. Terwijl deze theorieën allang overboord zijn gegooid door de private banken die geld creëren vanuit het niets en de macht hebben landen en bevolkingen te maken en te breken.

Geld als behang, of als illustratie bij een artikel.. Over geld ofzo..

Ooit eens werd door bepaalde mensen bedacht dat geld een schaars goed is. Ooit eens werd bedacht dat de een meer dan de ander moet hebben van dat spul. Ooit eens werd bedacht dat ik als vuilnisman minder van dat spul krijg in vergelijking met een wetenschapper.

Allemaal bedacht door bepaalde mensen om zodoende concurrentie te creëren, ambitie, prestatiedrang, onderscheid, discriminatie en verdeel en heers. Het werd ons met de paplepel ingegoten en wij geloofden het. En nu nog gebeurt het ingieten door ouders van nu. Is dit herkenbaar voor jou?

“Ik wil vuilnisman worden..”
Later als je groot bent moet je gaan studeren zodat je een goede baan krijgt waarmee je veel geld kunt verdienen in plaats van terwijl je opgroeit, gaan wij kijken naar jouw talenten zodat je deze kunt laten open bloeien om een gelukkig en voldaan leven te leiden samen met anderen waarbij geld niet belangrijk is. Als klein kind werd mij al gevraagd wat ik later wilde worden in plaats van wie en hoe ik wenste te zijn.

En als ik zei vuilnisman, omdat het gezwaai met die zakken mij heerlijk leek, dan keek iedereen verschrikt op en schaamde men zich voor mijn antwoord. Vuilnisman? Dat was toch het minste wat er was. Een ieder zou mij met de nek aankijken en ik kon een luxe leventje wel vergeten. Wat dat betreft was ik reeds afgeschreven en werd er stevig op mij ingepraat. Ik vraag mij af hoe het er buiten uit zou zien als er geen vuilnismannen/ vrouwen waren. Mijn complimenten voor hen. Laat dat ook eens een keer gezegd zijn!

Wij geloven echter nog steeds in de waanzin van het verrotte geldsysteem. Ik vraag mij niet meer af welke gekken of idioten dit systeem waar geld op gebaseerd is bedacht hebben. Dat weet ik onderhand wel en ik ben nog steeds verbolgen hierover.

Maar wat ik mij nu veel meer afvraag is wat maakt dat wij in deze krankzinnige waanzin blijven geloven. Het is gewoon te gek voor woorden waarom wij dit systeem nog steeds ondersteunen terwijl het zoveel stuk maakt en zo vele levens vernietigd.

Geld is maar een middel en heeft geen macht, tenzij wij mensen haar die macht geven en dus ons zelf krachteloos en machteloos maken. Dat hebben wij al decennia lang gedaan, onze kracht en macht weggeven omdat wij niet beter wisten dan dat het zo hoorde. Werken in het zweet des aanschijn zit  a.h.w. ingebakken in ons onderbewustzijn. Evenals het idee dat geld schaars is.

Geld is niet schaars..
Veel en hard werken want dan pas hoor je erbij is ons geloof. Wat je doet maakt niet uit. Ook al ben je er niet gelukkig mee om in een baan te zitten die niet bij je past en je depressief en ongelukkig maakt. Zweten zodat anderen kunnen zien dat je iets doet om geld te verdienen, daar gaat het om in deze tijd.

Geld, het machtige lekkere spul waar wij op jagen en over lijken gaan ook als het niet nodig is. Dat doen wij onszelf aan omdat wij onze macht aan politici, de belastingdienst, multinationals  en banken hebben weggegeven, die ook over lijken gaan. Niet jouw schulden meer kunnen betalen betekent een krankzinnige afbetalingsregeling, uit huis gezet worden, er niet meer bij horen, terwijl de schuld jou, je leven lang blijft achtervolgen. En nog meer van dit soort rare onderdrukkende machtwellustige regelingen als je niet voldoet aan de normen van deze instellingen die er met toestemming van ons zijn!!  Al zijn wij dat vergeten.

Als je niet werkt omdat je om wat voor reden dan ook niet kunt, kun je het wel vergeten, dan moet je tevreden zijn met het kleine beetje wat je krijgt toegeworpen. In Holland hebben wij nog recht op een magere AOW en bijstanduitkering die alleen maar meer wordt uitgekleed. In andere landen creperen mensen omdat zij dat geldspul niet hebben en helemaal niets toegeworpen krijgen. Deze mensen zijn bij voorbaat kansloos.

Is geld schaars...? Welnee, hoe kom je erbij? "Kom maar eens bij ons thuis langs, dan zal ik je eens wat laten zien..!"

En dat komt omdat wij mensen nog steeds geloven in een waanzinnig systeem waarbij geld schaars is en macht heeft. En daarnaast dat wij mensen nog steeds zo gericht zijn op ons eigen belang en hebzucht, dat wij weigeren na te denken over het ongelijkwaardige, respectloze, onverantwoordelijke systeem waar geld op gebaseerd is. Zoals een aantal van ons weigeren te kijken naar ons eigen onverantwoordelijk, respectloos gedrag en onze ware aard verstoppen onder een lelijk en gierig masker wat niet wil delen.

De oorzaak van de financiële crisis..
Er vinden thans onderzoeken plaats over de financiële crisis. Likkebaardend zitten wij voor de buis om te genieten van het spel van schuldigen aanwijzen en de straf die zij verdienen. Wederom vallen wij in de valkuil van daders en slachtoffers in plaats van te onderzoeken of dit achterlijke systeem waar geld op gebaseerd is nog wel past in deze tijd. Of voelen wij ons nog steeds dader en/ of slachtoffer?

Hoe lang gaat het nog duren voordat het tot ons doordringt dat wij ook kunnen kiezen voor een heel ander systeem dat gericht is op gelijkwaardigheid en respect? Gelijkwaardigheid en respect wat wij verdienen. Hoe lang gaat het nog duren voordat het tot ons doordringt dat wij een keus hebben, al wordt er door idioten beweerd dat het niet zo is?

Wij zijn geschapen naar het evenbeeld van God. Als God geld zo belangrijk vond dan had Hij ons wel geboren laten worden met een tas vol met dat spul. Maar dat deed Hij niet. Hij heeft ons namelijk alles gegeven om een menswaardig en liefdevol bestaan te kunnen leiden.
Genoeg aarde, zonder grenzen, om te verbouwen voor ons allemaal.

‘There is enough for everybodies need. But there is not enough for everybodies greed!’
Ghandi

Genoeg talenten om onszelf helemaal tot ontwikkeling te brengen. Meer dan genoeg water en sappige vruchten om onze dorst te lessen.
Meer dan genoeg ruimte om voor een ieder van ons een huis te bouwen.
Er is genoeg, meer dan genoeg voor ons allemaal.
Maar wij zijn rare wezens en in plaats van alles natuurlijk te laten, hebben wij grenzen gecreëerd en een mondiaal verrot systeem aangenomen wat ons in een wurggreep houdt. En wat het nog triester maakt is dat wij er nog steeds in geloven. Zo diep zit het geworteld in ons denken.

Wij geloven zelfs dat er sprake is van een bevolkingsoverschot. Ook een praatje om ons onder de duim te houden. Evenals het klimaatschandaal wat nergens anders op gebaseerd is dan op leugens om ons een schuldgevoel aan te praten waardoor wij meer kunnen gaan betalen.

Hoeveel oorlogen zijn er al niet uitgevochten in de naam van geld, macht en hebzucht. Hoeveel mensen zijn er al overleden in de naam van oorlog, macht, geld en hebzucht. Hoeveel mensen en mensen kinderen zijn er al gestorven omdat zij geen geld hadden voor behuizing, voeding en of water te kopen. Miljarden in de afgelopen decennia. Dat is een getal met heel veel nullen. En toch blijven wij vasthouden aan een achterlijk en achterhaald systeem.

Wat bezielt ons toch? De duivel? Alles voor een en God voor ons allen? Ongelijkheid, egoïsme, hebzucht, onverantwoordelijkheid, eigenbelang, gierigheid, arrogantie, doorgeslagen macht? En of vermoeidheid, moedeloosheid, verdoofdheid, ver van mijn bed show? Tot het ons overkomt, hier in Nederland?

En toch, wij, alle Nederlanders verdienen veel beter. Een uitzondering daargelaten zijn wij ook vredelievende mensen die anderen graag helpen. Die keihard werken en ondanks onze betweterigheid een warm hart hebben en een liefdevolle inborst. Dat, die liefdevolle inborst, zouden wij wat meer mogen tonen in plaats van bang te zijn voor anderen.

Het systeem is oud en achterhaald en het is de hoogste tijd om na te gaan denken over een ander systeem. En laat u geen zand in de ogen strooien met dooddoenertjes als maar ik leef nu en de realiteit is nou eenmaal zo. Of dit systeem is onveranderlijk. Dat is laf en struisvogelpolitiek van de hoogste orde.

Hoe gaan we veranderen?

Indien wij nu niet met zijn allen aangeven dat wij iets anders willen dan dit moordende systeem, zal het allemaal zo blijven en zeker nog krankzinniger worden. Als wij niet zorgen voor totale afbraak van dit systeem zullen wij allemaal, op een handje vol rijken na, terugvallen in grote armoede, verdriet en angst.

Het gaat er nu om dat wij de verantwoordelijkheid nemen voor het doen ontstaan van iets geheel nieuw. Dat kunnen wij als wij de handen ineen slaan en stoppen met denken in termen van jij en ik, mijn en dijn, maar gaan denken in termen van wij en dat wij allen dezelfde soort wezens zijn, ongeacht opleiding, afkomst, ras, geloof, kleur en ga zo maar door.

Ons niet te laten afleiden door polarisatie wat sommige politici nu doen en bevolkingsgroepen demoniseren. Nu gaat het er om elkaar alles te gunnen wat wijzelf zo graag wensen. Met name: Kennis, Overvloed, Vrede en Liefde. Nu is de tijd om er te zijn voor elkaar in een ander systeem wat ons doet groeien in plaats van te onderdrukken en te verdelen. Een systeem wat ons bevestigd in gelijkwaardigheid en respect voor elkaar omdat wij mens zijn.

'A Christmas Carol' van Charles Dickens, vertelt het verhaal over de invloed van geld op de mens, in dit geval 'Ebenezer Scrooge'. Hij wordt bezocht door zijn eigen, geketende 'Ghost of the future'.

Het veranderen ligt niet in handen van onze politici, multinationals of bankdirecteuren. Die genieten bewust of onbewust van dit verderfelijke systeem waarin zij zichzelf verrijken en misbruik maken van macht en hun politiek van verdeel en heers. Een uitzondering daar gelaten.

Het veranderen ligt bij ons, het volk, de wereldbevolking en begint bij onszelf door na te gaan denken in wat voor systeem wij leven en werken. Om ons vervolgens serieus af te vragen of dit het systeem is waarin wij gelukkig zijn en onze nazaten gunnen en toewensen.

Er zal grote tegenstand zijn om dit systeem omver te werpen en tot de bodem te vernietigen. Geen mens wil graag veranderen en toch is verandering het enige wat kan maken dat wij zullen overleven en tot elkaar kunnen komen als gelijk(w)aardige wezens. Denk niet dat de ellende jou niet kan overkomen. Kijk naar de vele (rijke) Amerikanen die nu tot de bedelstaf zijn veroordeeld. Dat kan ook hier gebeuren, als het al niet gebeurd. Europese landen zoals Griekenland, Portugal, Letland en Spanje hakken al met dit bijltje. Het is echt heel dichtbij ons. Uiteindelijk zullen wij als Europees volk de boel weer moeten opknappen en niet de politici of banken, maar wij met ons zuur verdiende belastinggeld!

Het is nog steeds een grote waarheid om de wereld te veranderen door eerst bij jezelf te beginnen. Luister dus heel goed naar jezelf als je dooddoenertjes gebruikt of smoesjes om niet te willen veranderen. Wees heel eerlijk naar jezelf, stel vragen en ga op zoek naar antwoorden. Onderzoek hoe het huidige geldsysteem in elkaar zit en wie er aan de touwtjes trekken. Het internet staat er vol mee.

Maak het bespreekbaar bij en met anderen. Help hen de ogen te openen. Maak een bewuste keus en ga voor gelijkheid en samen delen en gun!

Stap uit de verstikkende cocon van egoïsme en eigenbelang en stel je open voor anderen en het algemeen belang. Wacht niet tot een ander die stap maakt maar begin zelf uit te reiken naar ieder ander levend wezen. Ik kan je nu al vertellen dat het je hart alleen maar verblijd en gelukkig stemt. elkaar overvloed in geld, materie en liefde.

Laat je niet in de maling nemen door politici maar wijs hun op hun verantwoordelijkheid dat zij in het pluche zitten voor ons en behoren uit te voeren wat wij willen wat goed is voor ons algemeen welzijn en welbevinden.

 • Dat is zeker niet langer en harder werken voor minder geld, waarbij ons belastinggeld uitgegeven wordt aan zaken waar wij niets vanaf weten, of aan zaken die wij niet willen.
 • Dat is zeker niet anderen nog meer verrijken en private banken helpen om te overleven.
 • Dat is niet ongeloofwaardige verhalen vertellen over het klimaat.
 • Dat is niet verkondigen dat wij alleen zijn in dit universum terwijl er al contacten zijn met buitenaardse wezens.
 • Dat is niet ons angst aanjagen over pandemieën die niet bestaan en vaccinaties geven die ons ziek maken en niet voldoende waren uitgetest.
 • Dat is niet liegen over de Q-koorts en er zo maar mee wegkomen en vervolgens duizenden onschuldige dieren vermoorden.
 • Dat is niet Irak binnenvallen en zeggen dat je echt geloofde dat het goed was en het nu anders zou doen.
 • Dat is niet zieke en oude mensen wegstoppen en als machine behandelen.
 • Dat is niet onze zieke en gehandicapten afschepen met zo weinig.
 • Dat is niet op Walvissen jagen en zeggen dat je onderzoek verricht.
 • Dat is niet bepaalde bevolkingsgroepen demoniseren en lelijk maken.
 • Dat is niet Nederland leegverkopen aan buitenlandse multinationals. Dat zijn grote leugens. Nog een laatste en dan stop ik ermee en
 • dat is ons niet de waarheid vertellen over 911. Dat deze gebeurtenis onze ogen nog niet geopend heeft is voor mij een wonder en een raadsel.

Wat een leugens en bedriegerij. Het is zeer triest gesteld met onze politici over de hele wereld. Het handjevol wat in de massa verloren gaat die het beste voor ons welzijn over hebben daar gelaten. Daarom is het van belang dat wij het heft in eigen handen nemen en geen concessies meer doen aan wat wij als volk van Nederland en de wereld belangrijk vinden en wat in ons aller belang en allerhoogste welzijn is.

De kracht van geld is óók aan te wenden om onze wereld te verbeteren..! Als we maar willen, vanuit onze intenties!

Als je dit leest en veel van dat spul hebt wat geld heet geef dan aan degene die weinig hebben of gebrek leiden. Alle kleine beetjes helpen en let op, hou het gewoon heel dichtbij huis. Er is altijd een familielid, vriend, voedselbank, collega, buur, vreemdeling of kennis die de centjes moet omkeren. Gewoon hier in Holland.

Stap uit dat kromme denken dat een ieder moet werken voor zijn geld. Er zijn situaties die wij niet kennen waar anderen mee kampen en daardoor geen werk hebben. Geef en vraag of verwacht niets terug, maar geef omdat het geven alleen al jouw hart vervult met blijheid. Doe het anoniem en met bescheidenheid zodat je ego niet gestreeld hoeft te worden.

En als je geen geld hebt om te geven, geef dan van je vriendelijkheid en liefde en wees dankbaar dat je de gelegenheid hebt om te kunnen delen. Dat is de nieuwe levenshouding en het is deze nieuwe levenshouding die kan maken dat alles recht getrokken kan worden wat nu ziekelijk misvormt en lelijk is. Het is deze levenshouding die kan maken dat wij een samenleving worden die gelijkheid in en uitademt in saamhorigheid, vrede, liefde en overvloed.

Alsjeblieft gelijk(w)aardig wezen, geef en begin vandaag met nadenken en onderzoek. Onderzoek hoe zaken in de wereld in elkaar steken. Zet vooroordelen opzij, stel je open en durf buiten kaders te gaan. Luister naar jouw intuïtie ook al is het soms eng.

Heel veel succes, wijsheid en liefde wens ik je toe in deze nieuwe dimensie van zijn.

Ik zal het op prijs stellen als je dit schrijven wilt delen met anderen. (GJ: om dit eenvoudig te doen, druk je op de knop email, bovenaan het artikel!)

DavidBron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: