Zoeken
 


De wereld in gijzeling. Deel II: De Zwarte Adel en eerste moderne bank

Laatste wijziging: zondag 11 april 2010 om 18:45, 3694 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 11 april 2010

Enkel driehonderd man van wie elkeen weet dat al de anderen het lot van Europa bepalen. Zij selecteren hun opvolgers vanuit hun eigen entourage. Deze mannen hebben de middelen in hun handen een einde te maken aan de staatsvorm die zij onredelijk achten.”

(Walter Rathenau, politicus, joods zakenman en Rothschild adviseur tijdens de Weimar Republiek in Die Wiener Presse, 24 december 1921. Exact zes maanden erna op 24 juni 1922 vermoord.)

De wereld is in gijzeling. Sinds de kredietcrisis breiden de banken hun macht in sneltreinvaart uit door niet langer enkel de derdewereldlanden maar álle naties aan een wurgend schuldinfuus te koppelen. De fenomenale renteschulden verhalen overheden via belastingen op de burgers. Het doel is gecentraliseerde totaalcontrole. Het banksysteem is daarbij het fundament in de manipulatie naar een wereldregering met een wereldleger, wereldbank en wereldmunt. De macht van de bank is mogelijk omdat het bancaire geldsysteem is gebaseerd op een fantastische misleidtruc waarbij een selecte groep uit het niets ‘geld’ creëert en daarvan slechts een fractie in de bank (=computer) hoeft achter te houden, het zogenaamde ‘fractioneel bankieren’. Al eeuwenlang heeft men toegewerkt naar deze (digitale) werelddictatuur. Met het verdwijnen van het muntgeld en de koppeling van iedere persoon en al zijn (geld)transacties aan een persoonsnummer in een centrale database is het zover. In deel II de volgende etappe van vrijheid naar wereldfascisme.

Venetië als bakermat van de eerste moderne bank en thuishaven van de Zwarte Aristocratie
De eerste echte bank, zoals we die nu kennen, wordt in 1171 opgericht te Venetië. Daarvóór maakt men gebruik van geldwisselaars die geen leningen verstrekken. De Bank van Venetië is het resultaat van een te financieren oorlog tegen Genua en een gedwongen belasting waarmee de Venetiaanse Doge de bankkas van geld voorziet. De combinatie van bank, handel en veroveringstochten – waaronder de kruistochten georganiseerd en gefinancierd vanuit deze stadstaat – leggen de pijlers voor de enorme macht en welvaart van de sociale toplaag en de ontwikkeling van Venetië in de dertiende eeuw tot rijkste stad en financieel centrum van de toenmalige wereld.

Bron / Lees zeker even verder: anarchiel.comVoeg toe aan: