Zoeken
 


Mysterieuze cirkels op radarsysteem

Laatste wijziging: donderdag 8 april 2010 om 16:01, 4994 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 8 april 2010

MELBOURNE - Bij het Australische Bureau voor Meteorologie zit men met het digitale equivalent van de graancirkels: op het nationale radarsysteem duiken mysterieuze patronen op. Dat meldt de Australische Daily Telegraph.

De vreemde patronen waren voor het eerst te zien op 15 januari van dit jaar, toen een witte ring boven het westen van het land zichtbaar was. Volgens satellietbeelden was er op dat moment geen wolkenveld boven het gebied, hoewel landbouwers uit de streek over een 'onwaarschijnlijk warme' dag spraken.  In januari is het hoogzomer in Down Under.

Spiraalvormige kleuren
Een week later dook er op de radarbeelden boven Broome een eigenaardige rode ster op, en rare spiraalvormige kleuren boven Melbourne. Ook daarna gaven de beelden mysterieuze oatronen weer: soms zien ze er uit als rode sterren, dan weer als vurige ringen of witte cirkels.

Het hoeft niet te verbazen dat de beelden online voor een vracht aan complottheorieën zorgen. Dat er nog geen officiële verklaring is waarom de radar zulke vreemde patronen oppikt, voedt de speculaties alleen maar.

Hoewel het Bureau niet wenst te reageren op vragen om de beelden toe te lichten, geeft het wel toe dat er een paar dingen fout lopen op haar website. Sindsdien staat er een boodschap boven haar sectie met radarbeelden, die waarschuwt dat er fouten in data kan voorkomen.

Bron / Lees verder: AD.nl

Zie ook:

Australia 22-1-2010 HAARP?

Norway spiral lights = ancient petroglyphs

Mogelijke verklaringen mysterieus licht in noorwegenVoeg toe aan: