Zoeken
 


Doet Georgië Staats Televisie aan psychologische oorlogsvoering?

Laatste wijziging: maandag 15 maart 2010 om 09:55, 2401 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 maart 2010

Een televisiestation in Georgië heeft een nep uitzending uitgezonden waar in gedaan werd alsof het land (weer) binnen zou zijn gevallen door Rusland. In de uitzending werd ook gezegd dat de Georgische president Saakashvili gedood was de Russen. Vooraf aan de uitzending werd de korte melding gedaan dat het om een Hoax ging, maar kijkers die net na het begin van het programma inschakelden, wisten niet wat ze overkwam.

Veel mensen raakte even in paniek door de vervalste uitzending. Sommige mensen wilden de steden al ontvluchten en namen maatregelingen omdat ze dachten dat er weer een oorlog was uitgebroken. Het station had beelden gebruikt van conflicten van de afgelopen 10 jaar. Toen de mensen eenmaal te horen kregen dat het geen realiteit was, waren veel mensen erg boos. Sommigen mensen die het hebben gezien willen een protest houden bij het parlement. Was dit allemaal gewoon een slecht idee of was het een een test om te kijken hoe het volk reageert?



Bron: wacholland

Voeg toe aan: