Zoeken
 


Wie regeert de VS ?

Laatste wijziging: dinsdag 9 maart 2010 om 12:29, 3534 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 9 maart 2010

President Hugo Chavez heeft gelijk. Er is een sinistere en achterbakse, verborgen en bedrieglijke kant aan de diplomatie van Washington en het document dat wij gaan onthullen bewijst het. Wie heeft de leiding in het Witte Huis, president Barack Obama of Hillary Clinton en de tentakels van de AIPAC (Amerikaans Comité voor Openbare Zaken met betrekking tot Israël) lobby?

Eva Golinger ontdekte het document, "Department of the Air Force, Military Construction Program Fiscal Year 2010" in mei van 2009 opgesteld, door het Pentagon aan het Amerikaanse Congres gezonden. Dit is het document dat door president Hugo Chavez op de UNASUL vergadering van 28 augustus 2009 in Bariloche werd aangehaald, met betrekking tot de Amerikaanse basis op Palanquero, Columbia en bewijst de juistheid van de filosofie betreffende de algemene bewegingsruimte van de US Air Force in Latijns-Amerika.

President Alvaro Uribe en minister Hillary "War Zone" Clinton zijn leugenaars, volgens dit document. Hij, en de US State Department, verklaarde op 30 oktober 2009 ter gelegenheid van de ondertekening van het militaire akkoord tussen Washington en Bogota, dat het document alleen betrekking had op werkzaamheden binnen de grenzen van Columbia (met het oog op de bestrijding van drugshandel en “terrorisme” ).

In het document wordt gesproken over "wereldomvattende overheersing van het luchtruim". Op pagina 217 van het document * ten aanzien van de basis in Palanquero staat er heel duidelijk: “De missie en belangrijke taken: Deze gezamenlijke veiligheidslocatie (CSL) verbeterd de Amerikaanse wereldomvattende militaire strategie die de ontwikkeling van een alomvattende en geïntegreerde aanwezigheids basisstrategie afgestemd op het aanvangen van het ontwikkelen van de betrekkingen met de partnerlanden. Palanquero biedt een mogelijkheid voor het uitvoeren van operaties over het gehele luchtruim in Zuid-Amerika, inclusief GN (drugsbestrijding) missies.

“Volledige dominantie” is een Amerikaans militair concept waarbij de gezamenlijke militaire structuur controle heeft over alle militair belangrijke elementen in een regio (land, lucht, zee, ruimte). Het is een strategische doctrine aangehangen door de VS met betrekking tot de controle op elke situatie met een breed scala van militaire opties.

Pagina 218 spreekt van operaties niet in Colombia, maar in de "sub-regio’s" en ik citeer: "De locatie op Palanquero ondersteunt de COCOM strategie het beste en toont onze betrokkenheid bij deze relatie. De opbouw van deze locatie biedt een unieke kans voor het volledige spectrum aan operaties in een kritische sub regio van ons halfrond, waar de veiligheid en stabiliteit onder constante bedreiging staan van met verdovende middelen gefinancierde terroristische opstandelingen, anti-Amerikaanse regeringen, de blijvende armoede en terugkerende natuurrampen. "

Het document vermeld verder"front operaties", "operationele vliegtuigen" en rechtvaardigt de aanwijzing van Palanquero omdat het vanwege de ligging het aantal Amerikaans militairen tot een minimum beperkt en verwijst naar "regionale toegang en aanwezigheid".

"Palanquero is zonder twijfel de beste site om te investeren in de ontwikkeling van de infrastructuur in Columbia. De centrale ligging is binnen de Andes anti narco-terroristische gebieden. Het prachtige bestaande vliegveld en faciliteiten zullen de kosten voor aanleg verminderen. Haar isolement maximaliseert de Operational Security (OPSEC) en Force Protection en minimaliseert het aantal Amerikaanse militairen. De bedoeling is om de bestaande infrastructuur zoveel mogelijk te verbeteren teneinde het Amerikaanse vermogen om snel te reageren op een crisis te vergroten en het verzekeren van regionale toegang en aanwezigheid tegen minimale kosten ".

"Palanquero maakt de mobiliteitsmissie mogelijk en verstrekt toegang tot het gehele Zuid-Amerikaanse continent, met uitzondering van de Kaap Hoorn en meer dan de helft van het continent zonder bij te tanken".

In dezelfde rubriek hebben we een verwijzing naar de noodzaak om upgrades voor Palanquero uit te voeren, omdat "Als deze upgrades niet worden uitgevoerd, zal het het ondersteunend vermogen van USSOUTHCOM aan de Amerikaanse wereldwijde militaire houding gelimiteerd worden.

Een strategie die richting geeft aan de ontwikkeling van een alomvattende en geïntegreerde aanwezigheid en afgestemd op de principes van het opbouwen van relaties met partnerlanden, waarbij wederzijdse voordelen tussen de VS en de partnerlanden worden verzekerd, beperkte beperkingen van de Amerikaanse vrijheid van handelen door de partnerlanden en adequate verdeling van de kosten ".

Regeert het ministerie van buitenlandse zaken de VS? Het lijkt zeker niet president Obama te zijn die er de lakens uitdeelt.

* http://www.centrodealerta.org/documentos_desclasificados/original_in_english_air_for.pdf

Timothy Bancroft-Hinchey

Originele Bron: english.pravda.ruBron: zaplog.nl

Voeg toe aan: