Zoeken
 


Het symbool van Het Gouden Hart

Laatste wijziging: dinsdag 2 maart 2010 om 13:16, 2956 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 2 maart 2010

De rode driehoek staat voor de opgave van de mens, het één worden. De twee hoeken op de basis staan voor de dualiteit, het aardse leven met haar tegenstellingen. De hoek in de top van de driehoek staat voor de non-dualiteit, voor één. Het gouden hart en de omgekeerde gouden driehoek vertegenwoordigen het omnipresent principe van God. De groene en gouden driehoek staan voor de schat (GOD) in het hart van de mens.

Zelf- of Godrealisatie

Dit is het beoogde resultaat van het geestelijke werk zoals weergegeven in het symbool van Het Gouden Hart. De rode driehoek is getransformeerd in een gouden hart en gelijk aan het hart van God. Het doel is bereikt: mens en God zijn bewust één.

Driehoeken met harten

De rode en de blauwe driehoek maken een vorm die ook wel bekend staat als het zegel van Solomon en de Davidster. Het is een universeel symbool dat voor veel betekenissen gebruikt wordt en bij verschillende religies teruggevonden wordt, zoals bij de Islam en het jodendom. Mijn verklaring is dat de driehoeken de aardse en de geestelijke mens symboliseren, waarbij de harten binnen de driehoeken een kubus vormen. Zie voor het vervolg van de betekenis: de tekst bij Kubus met harten.

Gouden harten

Zes gouden harten vormen het zegel van Solomon. Het is een universeel symbool dat voor veel betekenissen gebruikt wordt en bij verschillende religies teruggevonden wordt, zoals bij de Islam en het jodendom. Het goud staat voor de vergoddelijking van de mens.

Twee lemniscaten

De gele lemniscaat staat voor de mens en de gouden voor God. Een lemniscaat is gebaseerd op de cirkel waarvan een deel een draai van 180 graden heeft gemaakt totdat er twee gelijke delen zijn ontstaan. Hier wordt bedoeld dat de mens en God in de basis gelijk zijn en dat dit wordt gerealiseerd en gesymboliseerd door de ontvouwing van de lemniscaat tot de cirkel. Weet hierbij dat de cirkel de ultieme, perfecte vorm is en daarom ook voor God staat.

Gouden en rode harten

Zes harten vormen het zegel van Solomon. Het is een universeel symbool dat voor veel betekenissen gebruikt wordt en bij verschillende religies teruggevonden wordt, zoals bij de Islam en het jodendom. Mijn verklaring is dat de driehoeken de aardse en de geestelijke mens symboliseren. Het goud staat voor het vergoddelijkte deel van de mens.

Zon, de zoon van God

Zon en zoon verschillen fonetisch en qua letters weinig en dat is net zo in het Engels: sun en son. De zon is de leven gevende energie, de het leven mogelijk makende energie en daarom nauw verwant met God. De nauwe verwantschap met God wordt uitgedrukt door het zoon principe.Verder staan rond en cirkel ook symbool voor God. Onsterfelijkheid. Het eeuwige leven. Amrith. Piramiden in veelvoud. Bij dit symbool heb ik geen andere tekst dan: Kijk er naar zonder je blik te fixeren en laat de vormen die ontstaan komen en gaan.

Liefs Maria.


Attentie: aquariusage.comBron: universeleschool.hyves.nl

Voeg toe aan: