Zoeken
 


Britse regering wil nieuwe ufo-meldingen vernietigen

Laatste wijziging: maandag 1 maart 2010 om 16:38, 3883 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 1 maart 2010

Het Britse Ministerie van Defensie wil alle toekomstige ufo-meldingen na korte tijd vernietigen. Op die manier kan de overheid vermijden dat ze zulke rapporten openbaar moet maken. Dat staat te lezen in een geheime memo. Het initiatief is een volgende stap in het stopzetten van ufo-meldingen, nadat een officiële onderzoekseenheid en een special infonummer vorig jaar werden opgedoekt.

Alle meldingen van ongeïdentificeerde objecten in het luchtruim worden sinds december vorig jaar nog 30 dagen bijgehouden en daarna vernietigd. Dat meldt de Britse krant The Sun op basis van een vertrouwelijk document. Hierdoor moeten medewerkers van Defensie niet langer informatie openbaar maken, en moeten de rapporten niet in het nationaal archief worden opgenomen. Zo kunnen mensen op het departement zich vrijmaken voor 'waardevollere' taken. "De speciale ufo-lijn en het bijhorende mailadres hebben geen enkel militair nut", luidt het in de memo. "Ze moeten zo snel mogelijk worden stopgezet."

150 meldingen per jaar
Dat ufo's nogal wat defensietijd in beslag namen, bewijzen de cijfers. Vorig jaar waren er in Groot-Brittannië 634 ufo-meldingen, het hoogste jaartotaal sinds het 'recordjaar' 1978, toen er 750 meldingen binnenliepen. Gemiddeld namen er het voorbije decennium zo'n 150 mensen per jaar contact op met de ufo-eenheid.

Bron / Lees verder op HLN.beVoeg toe aan: