Zoeken
 


De Nephilim

Laatste wijziging: zondag 28 februari 2010 om 17:12, 4610 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 28 februari 2010

Toen de reuzen nog op aarde waren,” valt er in het Bijbelboek Genesis te lezen. In de 19e eeuw werden er in Noord-Amerika op allerlei plaatsen bij mijnbouw en archeologische opgravingen enorme skeletten gevonden van mensen die tussen de 2.20 en 2.90 meter geweest moesten zijn. Vele krantenberichten uit die tijd (en verslagen in het tijdschrift American Antiquarian) verwijzen naar overblijfselen van wezens die ver boven de plaatselijke Indiaanse bevolking moeten hebben uitgetorend.

In de buurt van Everhart Zanesville, Ohio groef in 1879 een dokter in een heuvel een skelet op van enorme afmetingen in een kist van klei, met een zandstenen plaat met hiërogliefen. Een paar jaar later vond men tien zulke skeletten van beide geslachten in een grafheuvel bij Warren, Minnesota. In die buurt vond men in 1895 zelfs 20 skeletten van (menselijke) wezens van bijna 3 meter lang met brede kaken en tanden die twee keer zo lang waren als van een normale humanoide mens.

Vaak bleek het te gaan om roodharige mensen, die soms in doeken waren gewikkeld die aan Egyptische doden deden denken In 1833 groeven soldaten in Lompock Rancho in Californië een mannelijk skelet van 3,5 meter hoog op, dat omringd was met kostbaarheden en wapens. Het meest bizarre was zijn gebit met dubbele rijen voortanden. Protesten van Indiaanse stammen uit de omgeving over de ontheiliging van hun heiligdom maakte dat de resten een snelle maar helaas onbekend gebleven herbegrafenis kregen. Op het Californische Santa Rosa Island was al begin 1800 een grote schedel met dubbele rijen tanden gevonden.

In 1880 vond men nogmaals, in Clearwater,Minnesota zeven reuzenskeletten, ook met een compleet dubbel gebit. Er bestaan wel honderd van die oude anekdotes, maar ook halverwege de vorige eeuw zijn er in Amerika vergelijkbare ontdekkingen gedaan. Zo haalden amateurarcheologen in 1947 in Death Valley skeletten van zo’n 2.70 lange doden boven de grond, overigens vlak in de buurt van wat tijgerbotten leken te zijn en die van een dinosaurussoort.

Ja? En nu? Laten we voorlopig maar heel bescheiden blijven over onze afkomst en ons verre verleden. We hebben geen idee en de reguliere wetenschap ziet er kennelijk weinig commercieel brood in om het allemaal echt uit te zoeken.

Attentie: aquariusage.comBron: peterdenharing

Voeg toe aan: