Zoeken
 


RIVM houdt waarheid achter: baby bezweek na vaccinatie

Laatste wijziging: woensdag 24 februari 2010 om 10:53, 3906 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 24 februari 2010

De moeder van één van de drie baby's die eind vorig jaar vlak na een vaccinatie overleden, Andrea de Vroom uit Harderwijk, overweegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor de rechter te slepen.

Dood drie zuigelingen
Het RIVM maakte dinsdag de conclusie bekend van een onderzoek naar de dood van de drie zuigelingen. Volgens het instituut is er geen relatie gevonden tussen de dood van de kinderen en de pneumokokkenvaccinatie die ze kort daarvoor hadden gekregen.

De moeder vertelt op de internetsite www.gezondnu.nl dat het RIVM tegen haar heeft gezegd dat haar zes maanden oude baby is overleden aan wiegendood. Ze heeft haar uitspraken tegenover het ANP bevestigd.

Hartstilstand
Andrea de Vroom zegt over een rapport te beschikken van het Amsterdamse AMC waarin artsen tot een heel andere conclusie komen. Zij stellen dat het kind anderhalf uur na de vaccinatie een hartstilstand kreeg. De baby werd daarna gereanimeerd ,maar liep ernstige hersenschade op door zuurstoftekort. De AMC-artsen hebben daarna besloten de behandeling te staken.

De moeder verwijt het RIVM belangrijke informatie over de dood van haar kind achter te houden. Ze wil ook dat er meer informatie komt over de risico's die vaccinaties volgens haar opleveren voor de gezondheid van kinderen.Bron: rtl.nl

Voeg toe aan: