Zoeken
 


Schoolbestuur US bespioneert leerlingen met webcam

Laatste wijziging: vrijdag 19 februari 2010 om 20:15, 3683 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 19 februari 2010

AMSTERDAM - Een schoolbestuur in de Amerikaanse staat Pennsylvania zou leerlingen thuis hebben bespioneerd via de ingebouwde webcam van laptops die de scholieren ter beschikking waren gesteld.

De zaak kwam volgens Amerikaanse media aan het licht toen een leerling en zijn ouders een rechtszaak aanspanden tegen het schoolbestuur in het plaatsje Ardmore, een voorstad van Philadelphia. Een van de twee scholen die onder het bestuur vallen, waarschuwden de ouders van Blake Robbins dat hun zoon zich thuis zou bezondigen aan "ongepast gedrag". De beschuldiging werd ondersteund door een foto die met de webcam van zijn laptop was genomen.

Een medewerker van de school zou tegenover Blakes ouders hebben bevestigd dat de webcam in de laptops op ieder gewenst moment ongemerkt kon worden ingeschakeld om op afstand te bekijken wat een leerling doet. In totaal zo'n 1800 leerlingen zouden over met dergelijke schootcomputer zijn uitgerust.

Bron / Lees verder: Nu.nlVoeg toe aan: