Zoeken
 


Ex VN inspecteur: Iran’s waarheid zal VS leugenachtigheid overwinnen

Laatste wijziging: maandag 15 februari 2010 om 09:13, 3405 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 februari 2010

Voormalig hoofd VN wapeninspecteur Scott Ritter zegt dat de waarheid over het nucleaire programma van Iran zal winnen van de hype die de westerse media tegen het land aan het creëren is.

De voormalige VN ambtenaar richtte zich op de bestaande Westerse mediahype tegen het Iraanse nucleaire programma en enkele persoonlijkheden die heel goed zijn in het beeld van Iran te verwarren, inclusief David Albright, “wiens commentaar en analyse meer gekleurd zijn door de adviezen van Amerikaanse en Israëlische contacten en connecties dan door zijn ervaring uit eerste hand".

"Ik zie de waarheid over het nucleaire programma van Iran winnen van de ficties die David Albright en anderen naar buiten brengen", vertelde Ritter Press TV.

Ritter maakte de opmerkingen nadat Albright, die het hoofd is van een nucleaire denktank die nauw is verbonden het Witte Huis, beweerde dat Iran op koers ligt om voldoende hoogverrijkt uranium te produceren om kernwapens te maken.

Ritter sloot ieder mogelijk militaire offensief tegen Iran uit, terwijl hij zei dat Iran het recht en de feiten aan zijn kant had.

Albright werd door Ritter beschreven als een persoon die "niet kan worden gezien als een onbevooroordeelde persoonlijkheid" met betrekking tot nucleaire programma van Iran en een persoon die vertrouwt op informatie van andere mensen.

"Hij is gespecialiseerd in het benutten van de vooroordelen die in het Westen, in de Verenigde Staten en elders bestaan over de kwade bedoelingen van Iran. Het is geen op feiten gebaseerde analyse. Dit is een op aannamen gebaseerde analyse” voegde de ex VN ambtenaar toe.

"Als het om Iran gaat doet de waarheid er niet toe. Waar het om gaat is dat het publiek geconditioneerd wordt door de media en door de media gebruikte persoonlijkheden als David Albright om een hype te creëren, een mythologie van verkeerd doen creëren die niet gericht is op de feiten van de situatie" ging hij verder.

"Albright heeft zeker een agenda en hij is iemand die niet bereid is de feiten op tafel te leggen en laat de feiten je tot conclusies leiden. Hij is duidelijk een persoon die een vooroordeel heeft tegen Iran. Het is een ingebouwd vooroordeel dat schuld van de kant van Iran veronderstelt, dus hij interpreteert elk stukje gegeven dat uit Iran komt als bewijs van verkeerde handelen van de kant van Iran".

Hij beschuldigde Albright van gebruik te maken van het nucleaire geschil van Iran om zijn naam en de naam van zijn organisatie op een frequente basis in het voetlicht te krijgen via de "fantastische uitspraken" waarvan hij de journalisten voorziet om te gebruiken in hun artikelen.

"Het gaat alleen om de indruk in tegenstelling tot de inhoud. Dat is helaas waar we momenteel zijn als het gaat om reguliere westerse media analyse van Iran en Iran's nucleaire programma. Het gaat niet om de inhoud. Het gaat niet om de werkelijkheid, het gaat om het beeld", meende hij.

Voorafgaand aan de Amerikaanse invasie van Irak in maart 2003, stelde Ritter publiekelijk dat Irak geen significante massavernietigingswapens (MVW) bezat. Hij werd een populaire antioorlog figuur en talkshow commentator als gevolg van zijn standpunt.Bron: zaplog.nl

Voeg toe aan: