Zoeken
 


Enorme krater na meteorietinslag Mexico

Laatste wijziging: vrijdag 12 februari 2010 om 16:25, 2176 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 12 februari 2010

Een meteorietinslag heeft gisteravond een enorme krater veroorzaakt in Mexico. De buitenaardse steen ramde gisteravond rond half zeven plaatselijke tijd het aardoppervlak tussen de steden Puebla en Hidalgo in midden Mexico. Volgens rapporten heeft de meteoriet een krater van maar liefst dertig meter doorsnee achtergelaten.

Ondanks dat de meteoriet gelukkig is ingeslagen in een relatief dunbevolkt gebied, heeft de steen voor een enorme ravage gezorgd. In een omtrek van vele kilometers rond het epicentrum zijn talloze ruiten van gebouwen gesneuveld. Naar verluidt zouden ook een brug en een weg zijn vernield door de inslag.

Het Mexicaanse leger heeft het gebied rond de meteoriet hermetisch afgesloten. Even heerste er nog de angst dat het hier een neergestort vliegtuig betrof, maar deze vrees bleek ongegrond. De meteoriet is gespot door talloze ooggetuigen die de steen hebben zien branden toen deze de dampkring doorboorde.

Een afbeelding van de meteoriet is hier te zienBron: fok.nl

Voeg toe aan: