Zoeken
 


Chip tegen gsm-straling al uit de winkel

Laatste wijziging: woensdag 17 december 2008 om 15:22, 3175 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 december 2008

Farmaceutisch bedrijf Omega Pharma schort de verkoop op van de E-Waves Phone Chip, de chip tegen schadelijke gsm-straling, aan apotheken en farmaceutische groothandelaars. De eerste resultaten van eigen onderzoek van de chip tonen volgens het bedrijf niet aan dat de chip voldoende werkt.

Omega Pharma had zich voor de lancering gebaseerd op uitgebreid klinisch onderzoek van de uitvinders van de E-Waves Phone Chip. Maar toen na de lancering vorige week dinsdag een storm van protest losbrak, besloot het bedrijf de testen te herhalen. "De eerste resultaten tonen aan dat de E-Waves Phone Chip het thermisch effect van gsm-verbruik licht vermindert, doch niet in de mate van vroeger getoonde resultaten", zegt het bedrijf maandag in een persbericht. "Deze conclusie, en rekening houdend met de autoriteit van de artsen en professoren die de chip bekritiseerden, heeft Omega Pharma ertoe aangezet de verkoop aan apotheken stop te zetten."

Excuses

Ontevreden klanten kunnen nu via de website www.ikbelveiliger.be hun chip terugbetaald krijgen. "Vermits de aanpak van de persconferentie vorige week dinsdag niet in verhouding stond met de momenteel reproduceerbare informatie, wensen Omega Pharma en Marc Coucke zich te excuseren voor de ontstane opschudding."



Bron: Knack.be

Voeg toe aan: