Zoeken
 


Noëtische Wetenschappen

Laatste wijziging: woensdag 10 februari 2010 om 19:58, 2705 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 10 februari 2010

Noëtiek betekent denkleer en is afgeleid van het Griekse woord noetikos wat betekent ‘vanuit een ethische geest’. De definitie van Noëtische Wetenschappen wordt op verschillende manieren uitgelegd, maar alle definities komen uit op de kracht van de menselijke geest: Noëtische Wetenschap is de ‘verstandsleer’ waarbij mensen met een bundeling van hun geestelijke vermogens macht kunnen uitoefenen op de materie.’

Instituut voor Noëtische Wetenschappen
Dr. Edgar Mitchell, astronaut op de Apollo 14 en de zesde man op de maan, heeft het Instituut voor Noëtische Wetenschappen opgericht. Zijn reis naar de maan vond plaats in 1971 en heeft behoorlijk wat veranderingen in hem teweeg gebracht. Zo heeft hij deelgenomen aan ‘The Disclosure Project’ waarbij veel prominenten getuigen dat er buitenaards leven is, dat er ontmoetingen met buitenaardsen hebben plaatsgevonden en dat dit wordt verzwegen door overheden. Maar Dr. Edgar Mitchell heeft tijdens zijn missie naar de maan ook een ander soort ervaring gehad.

Tijdens de terugreis naar de aarde overzag hij in een flits de complete waarheid; hij voelde zich heel sterk in eenheid met de aarde en uiteindelijk met het universum. Dit ligt in lijn met de Quantum Hologram Theorie, ontwikkeld door David Bohm. Deze theorie zegt dat het ‘geheel’ ligt besloten in ieder deel. Hoe dan ook, Dr. Edgar Mitchell besloot na zijn terugkomst op de aarde het Instituut voor Noëtische wetenschappen op te richten in 1973 dat gericht is op het bestuderen van de aard van het menselijk bewustzijn. Professor Emeritus William A. Tiller, van de Stanford Universiteit, was medeoprichter van het Instituut voor Noëtische Wetenschappen. William Tiller wordt gezien als een pionier in het begrip van de kracht van het bewustzijn en het effect hiervan op onze zichtbare realiteit.

Experimenten
Er zijn een aantal experimenten gedaan vanuit het Instituut voor Noëtische Wetenschappen die aantonen dat de mens inderdaad controle heeft over materie door de kracht van de gedachten. Een voorbeeld hiervan is een proef waarbij een aantal mensen rond een glas met ijs worden gezet. Wanneer deze mensen vrolijk zijn vormen er zich mooie kristallen in dat ijs, wanneer er boze mensen rond zitten zal het ijs barsten en geen mooie kristallen vormen. Ook de Japanse onderzoeker Masuru Emoto heeft kunnen bewijzen dat onze gedachten, gevoelens en woorden in staat zijn om watermoleculen te beïnvloeden.

Andere indrukwekkende voorbeelden
Op 40 verschillende plaatsen in de wereld zijn er apparaten opgezet (Random Number Generators) die allemaal contact hebben met een computer van de Princeton Universiteit (New Jersey). Op deze manier kon het massabewustzijn gemeten worden. Tijdens de eeuwwisseling in 1999, terwijl de tijdslijn over de aarde schoof, kon erg goed gemeten worden dat de wereld aan het feestvieren was! Dat het massabewustzijn aan het feestvieren was hoeft niet onderzocht te worden, kwestie van logisch denken. Maar dat het ook écht bewezen kon worden via statistieken was uniek.

Rond de verschrikkelijke gebeurtenissen van 11 september 2001 gebeurde er iets verbijsterends. Via de 40 apparaten (RNG’s) kon het onderzoeksteam een aantal dagen vóór de ramp al flinke afwijkingen in het massabewust zijn aflezen middels de grafieken. Deze enorme afwijkingen waren al vanaf de avond van 9 september leesbaar. De piek bevond zich uiteraard op 11 september zelf, maar de grote ontdekking is dat het menselijke bewustzijn op een of andere manier van tevoren al voelde dat er iets verschrikkelijks in de lucht hing..

Het antwoord op de vraag ‘Wordt de materiële wereld beïnvloed als veel mensen hun aandacht op hetzelfde richten?’ is dus ja.

Alles wat wij zijn is het resultaat van onze gedachten… (Gautama de Boeddha)Bron: stomverbaasd.com

Voeg toe aan: