Zoeken
 


De ineenstorting van de klimaatfabel

Laatste wijziging: donderdag 4 februari 2010 om 20:38, 2192 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 4 februari 2010

Nou nou nou zeg. Het ene moment wordt de enthousiaste klimaatprobleemontkenner door politiek Nederland zowat gefileerd, het andere moment slaat de wijzer volledig de andere kant op en lijkt men ineens alle zaken die men hiervoor stelselmatig verdedigde zonder problemen van tafel te vegen.

Zo lees ik net op Telegraaf.nl het volgende:

Een wereldwijd grote afname van het aantal weerstations sedert 1990 verklaart mogelijk voor een belangrijk deel de gemeten aardse opwarming sinds die tijd.

Dat zijn toch hele andere uitspraken dan het "we-gaan-allemaal-dood-omdat-mensen-de-wereld-in-een-oven-veranderen"-gebrul. Stel dat de wereldbevolking de afgelopen jaren dus volledig voorgelogen is - verrassend, niet? - wat betreft de opwarming van de Aarde en dat blijkt dat wij de boel hier helemaal niet opwarmen. Wat dan? Gaan er dan koppen rollen op hoog niveau? Wel als het aan een aantal Kamerleden ligt:

VVD-Kamerlid Neppérus en PVV-Kamerlid De Mos eisen uitleg van minister Cramer (Milieu). "Blijkbaar mocht het niet kouder worden", zegt Neppérus, die eist dat er onafhankelijk onderzoek komt naar het IPCC. "En dit keer geen slap briefje van Cramer. Misschien moeten we de internationale recherche er maar op afsturen."

Krachtig taalgebruik. De internationale recherche wordt er zelfs bij gehaald. Maar serieus, beste Kamerleden, denkt u nou echt dat dat wat gaat oplossen? Heeft u gezien hoe een oorlogsmisdadiger als Blair zich uit verantwoordelijkheid voor de Irakoorlog weet te praten? De recherche komt er misschien bij, maar wat gaan die dan doen? Al Gore oppakken? Vast niet. De huidige politieke wereldtop arresteren voor hun pogingen om de zoveelste doofpot te creëren? Vast niet. Er komt misschien een heel lullig: "Sorry, we hebben inderdaad gruwelijk gefaald" en daar blijft het dan bij. Misschien dat het IPCC nog even een beschuldigende vinger krijgt, maar veel meer verwacht ik niet. En dan is het: op naar een volgend verzinsel om de wereldbevolking toch weer verder te kunnen beroven van hun centjes.

Misschien kan men op politiek niveau nu eens aandacht gaan besteden aan echt belangrijke dingen zoals de totale vergiftiging van de planeet Aarde, waar wij daadwerkelijk wel kei- en keihard aan bijdragen. Bijdragen die niet interessant zijn voor het bedrijfsleven omdat er niet massaal geld aan te verdienen valt. Per minuut verdwijnen er voetbalvelden aan bos en met onze compleet doorgeslagen vorm van consumentisme roven we binnen korte tijd de hele Aarde leeg. Natuurlijke bronnen raken steeds sneller uitgeput omdat consumenten om de twee maanden bijvoorbeeld een nieuw mobieltje willen (en moeten, anders knalt onze economische zeepbel), dat natuurlijk wel weer ergens van gemaakt moet worden. En ga zo maar door. Ons opgedrongen en bijna niet te vermijden consumentisme is wat mij betreft het allergrootste gevaar.

Onze levens draaien om het kopen van spullen en het verplicht verdienen van geld om die spullen te kunnen kopen. Veel verder van een natuurlijke staat kun je wat mij betreft niet afstaan en dat blijkt nu dus ook uit alles. De opwarming van de Aarde was een ideale mogelijkheid voor bedrijven om zogenaamd "groen" te gaan omdat er bakken met geld mee te verdienen vielen. Het laten afkopen van een mondiaal schuldgevoel is uiterst rendabel gebleken. Maar met de focus op de CO2-leugens waarmee we doodgegooid zijn, is de wereld alle andere - veel ernstiger - milieuproblemen en extreem dierenleed zo goed als uit het oog verloren. Problemen die zo mogelijk veel en veel meer impact kunnen hebben op de Aarde en ons als medebewoners.

Ik ben dus blij dat het er nu op lijkt dat er eindelijk wat meer duidelijkheid komt op het vlak van het gefantaseerde klimaatdrama maar ik hoop dat de mensheid inziet dat we op andere vlakken wel echt heel erg fout bezig zijn en dat we elke verbintenis met de natuur verloren lijken te zijn. Om dat punt te onderstrepen vindt u hier de documentaire "Home" (embedden helaas niet toegestaan). Ik heb hem al eens eerder aangestipt maar mocht u hem nog niet gezien hebben: aanrader.Bron: anarchiel

Voeg toe aan: