Zoeken
 


Nieuwslicht: broeikasleugen onsluierd

Laatste wijziging: zondag 31 januari 2010 om 16:28, 2934 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 31 januari 2010

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Welke beweringen van wetenschappers over het klimaat kunnen we nog geloven? Het IPCC, het wetenschappelijk klimaatbureau van de Verenigde Naties en winnaar van de Nobelprijs voor de vrede is hard bezig haar gezag te verliezen.

Nadat uit uitgelekte e-mails bleek dat Britse wetenschappers het beeld van klimaatveranderingen belangrijker leken te vinden dan de feiten, bleek deze week dat er totaal ongefundeerde voorspellingen over het verdwijnen van gletsjers in de Himalaya, het verdwijnen van het regenwoud en het ontstaan van tornado's in de rapportages van het IPCC staan. Nieuwslicht probeert het kaf van het koren te scheiden in alle beweringen over de gevolgen van de klimaatverandering. We vragen aan Salomon Kroonenberg van de Koninklijke Academie van Wetenschappen welke zes beweringen van klimatologen onbetwistbaar juist zijn.



Bron: player.omroep.nl

Voeg toe aan: