Zoeken
 


Wetenschappers ontdekken twee nieuwe dinosoorten

Laatste wijziging: dinsdag 16 december 2008 om 18:32, 2031 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 16 december 2008

Wetenschappers hebben in de Sahara de resten van twee tot nu toe onbekende dinosaurussoorten ontdekt. De Sauropode, een grote plantenetende dinsoraurus, en de vliegende dinosaurus leefden volgens de wetenschappers zo'n 100 miljoen jaar geleden. Britse onderzoekers van de universiteit van Portsmouth vonden de resten van de hagedissen uit de oertijd en de vliegende reptielen samen met collega's van de universiteiten van Dublin en Casablanca.

"Buitengewoon"
"Twee exemplaren vinden tijdens een expeditie is buitengewoon, zeker wanneer het in beide gevallen om nieuwe soorten gaat", verheugde paleontologe Nizar Ibrahim zich. De onderzoekers vonden een deel van de snavel van de vliegende dinosaurus. Van de Sauropode ontdekten ze een bot van bijna een meter lang. Daaruit kunnen ze afleiden dat de sauriër zo'n 20 meter lang was.

"Planteneters kwamen in die buurt zeer zelden voor. Er een vinden van deze grootte is zeer opwindend", aldus David Martill, een wetenschapper aan de universiteit van Portsmouth.



Bron: HLN

Voeg toe aan: