Zoeken
 


Europarlementariërs eigenen zichzelf nog meer geld toe

Laatste wijziging: vrijdag 29 januari 2010 om 23:25, 4646 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 29 januari 2010

Tim King, editor bij The European Voice, zegt: “Het Europees parlement heeft zoveel geld, dat zij niet weet wat ze ermee moet doen”.

Het Europees Parlement heeft een budget commissie en deze commissie heeft gisteren gestemd om de vergoedingen voor de assistenten van de Europarlementariërs met € 1500 te verhogen en om nog 150 mensen extra stafpersoneel aan te nemen. Die 150 extra mensen zijn nodig om de Europarlementariërs te helpen omgaan met de nieuw verkregen macht die zij hebben ontvangen sinds de verwezenlijking van het Verraad van Lissabon.

Deze mooie “democratische” zet gaat de Europese burgers 13,3 miljoen euro extra kosten… per jaar. En het verhoogt dit jaar het EU budget tot een totaal van 1,6 miljard euro. Dezelfde commissie kon geen overeenstemming bereiken over het feit op welke kostenposten bovenstaande extra uitgaven bespaard konden worden.

De extra kosten werden bekritiseerd door de extreem linkse European United Left (EUL) partij, de European Conservatives and Reformists (ECR) partij en de partij Europe of Freedom ans Democracy. Miguel Portas, een Portugese Europarlementariër van de EUL, vond de verhoging van de vergoeding van € 1500 “absurd”.

Tim King, de editor van The European Voice, gaf het volgende commentaar: “Al 40 jaar lang bestaat er een bijna-geheime overeenkomst die de verdeling reguleert hoe de drie machtsafdelingen van de Europese Unie omgaan met de administratieve kosten. Al 40 jaar lang is dit voor externe toeschouwers duidelijk, dat dit Parlement teveel geld heeft en niet weet hoe wat ze er mee moet doen. Hoewel het Parlement in de hoogste bomen klimt om kritiek uit te oefenen op het misbruik van EU-geld, wanneer dat geld gemanaged wordt door nationale commissies of de Europese Commissie, is ditzelfde Parlement opeens minder kritisch als het gaat om het misbruik van EU-geld onder het eigen, paleisachtige dak.

Originele Bron: openeurope.org.ukBron: vrijspreker

Voeg toe aan: