Zoeken
 


Aliens kunnen de aarde niet vinden

Laatste wijziging: woensdag 27 januari 2010 om 14:44, 3223 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 27 januari 2010

De digitale revolutie heeft ons – en de aarde – onzichtbaar gemaakt voor buitenaards leven. Dat beweert de oprichter van SETI (Search for Extra-terrestrial Intelligence), Frank Drake. Velen zijn de afgelopen jaren van de analoge tv overgestapt op een digitale variant. En dat zorgt er wellicht voor dat de aliens ons nooit vinden.

Vroeger werd de aarde omringd door een vijftig lichtjaren-brede rand aan straling. De straling was afkomstig van analoge tv, radio en het gebruik van radar. Het leek uitgesloten dat aliens deze lichtende rand over het hoofd zouden zien. Maar dat deden ze wel.

Met de opkomst van de digitale televisie en radio verdwijnt de straling snel. Toekijkende aliens zullen de signalen van een digitale televisie opvangen als een hoop lawaai. Het gebruik van de moderne radar zorgt voor zulke zwakke signalen dat geen enkel weldenkend buitenaards wezen zal vermoeden dat er leven op aarde is.

Bron / Lees verder: scientias

Noot redactielid:

De bewering van SETI lijkt me nergens op slaan. De buitenaardsen kunnen ons niet vinden omdat we over zijn gestapt op digitale signalen haha... Om in je broek te plassen van het lachen...Buitenaardsen weten echt wel dat we hier zijn. Niet 1 ras maar tientallen......Bron: scientias

Voeg toe aan: