Zoeken
 


Overheid slaat vreemde domeinnamen in

Laatste wijziging: dinsdag 19 januari 2010 om 13:58, 3782 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 19 januari 2010

Een onopvallend bericht vandaag tussen al het rumoer over het Irak rapport, de val van de burgemeester van Maastricht en de aardbeving in Haiti, maar toch niet helemaal onbelangrijk. De overheid heeft, zo berichtte HP de Tijd, enkele honderden domeinnamen van internetsites vastgelegd. Op het eerste gezicht niet vreemd natuurlijk, een overheid heeft voor zijn informatievoorziening nu eenmaal vele websites nodig en moet dus de juiste adressen hebben. Maar wie de lijst (te downloaden in dit artikel) nader bekijkt, zal toch enkele zeer vreemde adressen ontdekken die geregistreerd zijn.

Veel sites die geregistreerd zijn, zijn voor een overheid logische namen om te hebben. Zo zijn bijvoorbeeld adressen als contactmetdeoverheid.nl en jaarverslagpolitie.nl geregistreerd. De overheid heeft ook zijn plicht gedaan om allerlei rotzooi van het net te weren, bijvoorbeeld door namen als heilhitler.nl, kinderporno.nl en godverdomme.nl vast te leggen (en naar we aannemen ook niet te gebruiken) zodat kwaadwillenden hier geen troep op kunnen zetten. Ook zijn er sites voor personen geregistreerd, zoals ministerterhorst.nl en ministerpechtold.nl. Pechtold, minister? Loopt men vooruit op nieuwe verkiezingen, of leeft men nog in het verleden? EEn opvallend iets, maar verder tot nu toe weinig opzienbarends.

Maar: in de lijst staan ook de nodige adressen die op zijn zachtst gezegd opvallend zijn om voor een overheid te bezitten. Zo zijn de sites bureaucratischgedoe.nl , stopdebureaucratie.nl , hetwordtmoeilijker.nl , lastvanregeldruk.nl , kuddedier.nl , referendumeuropesegrondwet.nl , watvooreenkuddedierbenjij.nl en wijvertrouwenstemcomputerswel.nl ook vastgelegd. De vraag rijst hierdoor of de overheid nog wel zoveel waarde hecht aan een internet waarop de vrije meningsuiting van burgers voorkomt. Want hoe zit dat precies met die stemcomputers? En mag iemand geen kritiek op de bureaucratie hebben? Of voorspellingen doen over een moeilijke toekomst? En is het referendum over de EU grondwet, die door de premier alsnog via een achterdeur werd goedgekeurd, niet al geweest? En waarom dan nog een website? En ben ik een kuddedier? En wat voor 1 dan? Ik ben heel benieuwd wat daar op komt te staan..

In elk geval is duidelijk dat hier toch sprake is van enige internetcensuur door onze overheid, deels terecht, maar deels ook zeker overdreven en onterecht. Ook opvallend in de lijst zijn de vele sites over rampen, rampenbestrijding en die iets met crisismanagement of -beheersing te maken hebben. Blijkbaar verwacht de overheid dat de apocalyps nabij is, of iets dergelijks. In het licht van de rampenparanoia in de VS na 9/11, de vele oefeningen die zogenaamd toevallig op 9/11 gepland stonden en de luchtmacht in de war brachten en de verhalen die de ronde doen over een identieke oefening zoals ook plaatsvond tijdens de aanslagen in Londen , ben ik nooit zo dol op dit soort 'oefeningen'. In dit verband ben ik benieuwd of operatievoyager.nl en oefeningvoyager.nl hiermee verband houden. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het hier om de Star Trek Voyager serie gaat...Bron: wacholland.org

Voeg toe aan: