Zoeken
 


Hoe Moeder Natuur ons voedt

Laatste wijziging: maandag 25 januari 2010 om 16:35, 2386 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 januari 2010

Wanneer we tijd in de natuur doorbrengen, voelen we ons vanzelf beter en gedragen we ons zelfs beter. De natuur haalt onze altruïstische instincten en gemeenschapszin meer naar boven. Zelfs computerplaatjes, foto’s of planten in onze werkomgeving kunnen al een positieve invloed op ons hebben.

De Universiteit van Rochester heeft eens een onderzoek gedaan waarbij 370 mensen plaatjes van de natuur en door de mens gemaakte of industriële scenes te zien kregen. De proefpersonen werden ook in een omgeving met of zonder planten geplaatst.

De omgevingen met planten en met plaatjes van de natuur en landschappen zorgden ervoor dat mensen guller waren met hun geld, zich liefdevoller gedroegen en zich verbondener voelden met zichzelf en de maatschappij.

Volgens de onderzoekers maakt het ook niet uit of het weer nu meezit of niet. Het is altijd goed om zoveel mogelijk natuur om ons heen te hebben – of het nu echte natuur is of zelfs gewoon plaatjes.

Bron / Lees verder: spiritueelmagazine.nlBron:

Voeg toe aan: