Zoeken
 


Brand in warenhuis Nieuw-Zeeland mogelijk veroorzaakt door meteorietinslag

Laatste wijziging: maandag 15 december 2008 om 16:18, 2955 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 december 2008

In Auckland, een stedelijk gebied op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, is afgelopen nacht een brand uitgebroken in een warenhuis nadat verschillende ooggetuigen een heldere meteoor aan de hemel hadden zien verschijnen. Volgens één van hen kwam de vuurbal terecht in de buitenwijk Ponsonby en was er een harde explosie te horen toen de vuurbal de grond raakte. Nu is dat niet extreem bijzonder te noemen, ware het niet dat een warenhuis in dat deel van de stad even later in brand stond en er in het dak van het gebouw een groot gat te bespeuren was.

De brand was anderhalf uur na het verschijnen van de meteoor geblust. Een medewerker die zich op dat moment in het warenhuis bevond raakte lichtgewond. Of de brand inderdaad veroorzaakt is door een meteorietinslag is nog niet zeker en er zijn op dit moment nog geen video’s verschenen waarop de heldere vuurbal te zien is. Volgens een andere ooggetuige, ene Melissa, brandde de meteoor zelf heftig. “Het zou me niets verbazen als er fragmenten van de rots worden gevonden in de buurt van het warenhuis,” zei zij. Eerder deze winter kwamen al verschillende relatief grote meteoroïden in aanraking met de atmosfeer. Vorige week verscheen er nog een vuurbal boven Colorado en eind november werden delen van een kleine asteroïde die boven Canada verbrandde gevonden. Of de verschijningen iets met elkaar te maken hebben is niet bekend.



Bron: astroversum

Voeg toe aan: