Zoeken
 


Eerst Global warming hype nu de Global cooling?

Laatste wijziging: woensdag 13 januari 2010 om 20:41, 2388 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 13 januari 2010

Het was de klimaatsceptici al opgevallen: sneeuw en vrieskou zorgen op dit moment overal ter wereld voor overlast. Dit soort temperaturen zullen de komende dertig jaar steeds gebruikelijker worden. We staan aan de vooravond van een korte, maar hevige ijstijd.

Dat zegt een groep vooraanstaande wetenschappers, waaronder Professor Mojib Latif. Hij is een belangrijk lid van het IPCC, de VN-organisatie die de voorspellingen maakt over de opwarming van de aarde.

Natuurlijke cyclus

De opwarming van de aarde vindt sinds 1900 plaats door een natuurlijke cyclus in de oceaan en niet uitsluitend door broeikasgassen die de mens produceert, zoals klimaatactivisten geloven. Latif zegt dat de wereld aan een koude periode is begonnen, met koudere winters en minder warme zomers.

Het broeikaseffect

Latif gelooft wel degelijk in de opwarmende effecten van het broeikas effect, maar hij denkt dat het smelten van gletsjers en ijs voorlopig zal stoppen.

Noot redactie:

Van de Global warming gaan we naar de Global cooling. Ben zeer benieuwd wie ze nu de schuld hiervan gaan geven. Weer de mensen of de kamelen :-) 

Zie ook Elsevier: Opwarming? Aarde koelt komende 20 jaar af!Bron: spitsnieuws.nl

Voeg toe aan: