Zoeken
 


Impact - een korte film

Laatste wijziging: zondag 10 januari 2010 om 18:27, 4039 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 10 januari 2010

De Amerikaanse filmmaker Kurt Kuenna maakte in 2006 een korte, zwart-wit comedy Validation, waarin hij op aangrijpende en soms hilarische wijze duidelijk maakt hoe belangrijk het is voor mensen om bevestiging te krijgen van jou als persoon. De film werd diverse keren bekroond.

Kuenne speelt in de korte film met het begrip "to validate", wat in het Engels meerdere betekenissen heeft: het slaat onder meer op het verkrijgen van de bevestiging die je als mens nodig hebt voor je gevoel van eigenwaarde; maar in Amerika kun je veelal ook gratis parkeren wanneer je bij een winkel een aankoop hebt gedaan, je moet dan wel je uitrijkaart laten "valideren".

De film is een vertelling over een parkeerwachter die op zoek gaat naar de waardering die mensen voor elkaar hebben. De film duurt 16 minuten. Maar die zijn voorbij voordat je er erg in hebt.

Bekijk de film hieronder of op de site van Tribeca Film.

De afgelopen weken lopen stond Hart en Ziel, de website voor persoonlijke ontwikkeling van de Volkskrant, in het teken van de cursus impact. Ruim 1000 belangstellenden doen mee aan de gratis cursus. (Meer informatie over de cursus vind je onder de video.)

Voor Informatie over de cursus Impact zie bronlinkBron: hartenziel

Voeg toe aan: