Zoeken
 


Werkloosheid loopt uit de hand

Laatste wijziging: zaterdag 9 januari 2010 om 19:01, 5127 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 9 januari 2010

De Financial Times komt met kille cijfers over de arbeidsmarkt aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Die korte metten maken met de hoop dat de economische crisis nu echt op z'n retour is.

In de Verenigde Staten verdwenen in december opnieuw 85.000 banen. Tegelijkertijd schoot het percentage werklozen in de eurozone door de grens van 10 procent. Het was voor het eerst dat in de eurolanden dit percentage van 2 cijfers werd gehaald sinds de invoerig van de Europese wondermunt.

In Amerika leek er even sprake te zijn van herstel (november: 4.000 banen erbij), maar dat was dus valse hoop. "Een stap voorwaarts, 85.000 stappen terug," aldus de econoom Michael Feroli van JPMorgan. 

In de VS stopten in december 661.000 mensen met het zoeken naar een baan, anders waren de statistieken beslist hoger uitgevallen. Er zijn in Amerika nu 7,2 miljoen banen verloren gegaan sinds het begin van de economische crisis. 

De eurozone telt 15,7 miljoen werklozen. De verwachting is dat dit leger in de loop van 2010 alleen maar groter zal worden.

Originele Bron: Financial TimesBron: welingelichtekringen

Voeg toe aan: