Zoeken
 


Km-heffing dwaling

Laatste wijziging: vrijdag 8 januari 2010 om 14:37, 3319 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 8 januari 2010

DEN HAAG -  Topambtenaren van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn zeer kritisch over het in hun ogen 'megalomane project' van hun minister Eurlings voor de invoering van de omstreden kilometerheffing. "De trein van Eurlings dendert voort. Alleen jaknikkers mogen meedoen", is hun klacht.

In De Telegraaf verbreken de topambtenaren morgen het stilzwijgen over het megaproject en onthullen dat ze zich in stilte voorbereiden op een parlementaire enquête over deze 'afschuwelijke dwaling'. Althans, zij zijn ervan overtuigd dat er een parlementair onderzoek zal komen. Terwijl de wet kilometerheffing nog in de Tweede Kamer moet worden behandeld, hebben ze berekend dat inmiddels een legertje van circa 250 consultants, adviseurs en ambtenaren volop aan het werk is om invoering van het omstreden project mogelijk te maken. De totale voorbereidende kosten voor de invoering van het rekeningrijden komen volgens deze bronnen tot nu toe uit op circa ?130 miljoen.

Bron / Lees verder : telegraaf.nlVoeg toe aan: