Zoeken
 


Wat is visualiseren?

Laatste wijziging: zondag 3 januari 2010 om 19:38, 2465 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 3 januari 2010

Visualiseren is eigenlijk het voor je geestesoog laten verschijnen, maar dan met een bedoeling of een doel. Visualiseren hangt ook eigenlijk direct samen met mediteren en affirmeren. Visualiseren doe je bijvoorbeeld al als je heel erg gestresst met vakantievoorbereidingen dan kun je jezelf alvast languit zien liggen in een luie ligstoel onder de parasol aan het strand of, je kinderen zijn heel druk en je ziet het al voor je: een schreeuwend en ruzieend stelletje onderweg in de auto.

Wat is visualiseren?

Visualiseren is eigenlijk fantaseren. Soms hoor je van mensen ‘Oh, dat kan ik niet, want ik heb totaal geen fantasie hoor’. Maar visualiseren kan eigenlijk iedereen. Want iedereen loopt wel eens te fantaseren, alleen is het zo dat niet iedereen zich daarvan bewust is, of er bewust mee bezig is. Zodra dit verandert en je dus bewust daarmee aan de slag gaat met een doel daaraan gekoppeld, dan kun je het visualiseren noemen.

Wanneer je dit leest zul je er vast al meer over gehoord hebben. Bijvoorbeeld via ‘The Secret,’ die pretendeert dat je alles kunt krijgen wat je maar wilt als je het maar voor je ziet als zijnde dat het al gerealiseerd is. In grote lijnen is dat ook wel zo, maar het is ook weer niet zo gemakkelijk als het wordt gebracht. Je zult er toch wat meer aan moeten doen als alleen maar denken van: ‘Ik wil een berg geld’ want daarmee alleen kom je er niet. Het is heel moeilijk om jezelf ervan te overtuigen dat je stinkend rijk bent als je een stapel rekeningen in je bus hebt liggen waarvan je niet weet hoe je ze moet betalen. Echter gaan die gedachten vanzelf als we ze in de negatieve zin toepassen zoals: ‘Ach, daar heb ik toch geen geld voor’ of ‘Ach, zoiets overkomt mij toch nooit’. ‘Ik heb altijd pech, er zal wel weer iets mis gaan’.

Bron / Lees verder: mens-en-gezondheidVoeg toe aan: