Zoeken
 


Veel verschillen tussen man en vrouw aangeleerd

Laatste wijziging: donderdag 24 december 2009 om 14:47, 3776 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 24 december 2009

U kent de mythe over Mars en Venus. Mannen en vrouwen verschillen. Vanzelfsprekend en maar goed ook. Maar waarom en op welke manier is lang onduidelijk geweest. Totdat onderzoeker Lise Eliot haar licht over de kwestie liet schijnen. “Het verschil is niet aangeboren, maar aangeleerd.”

De hersenen van de man zijn anders dan die van de vrouw. Maar die verschillen zijn niet zo groot als u wellicht zou denken. Bovendien zijn ze slechts in beperkte mate aangeboren; de kleine, aangeboren verschilletjes worden echter grote verschillen door de invloed van interesses, ouders, docenten en de eigen voorliefde voor dingen. “De meeste verschillen in het gedrag ontstaan door ervaring,” vertelt Eliot. “De natuur zorg ervoor dat het balletje gaat rollen en jongens en meisjes andere interesses hebben, maar de grote verschillen zijn te wijten aan leerprocessen en kneedbaarheid.”

Bron / Lees verder: scientias



Voeg toe aan: