Zoeken
 


Het Noorderlijke Blauwe Spiraal Licht

Laatste wijziging: maandag 14 december 2009 om 22:35, 8537 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 14 december 2009

 

Na het vreemde verschijnsel in Noorwegen op 9 december ben ik even gaan rommelen om een verklaring te vinden.

Hoewel ik het zelf nogal sceptisch ben over de herkomst heb ik geprobeerd om de symboliek te vinden en te begrijpen van wat er is gebeurd.

Dat het een mislukte raket lancering van de Russen was heb ik meteen afgedaan als larie en eigenlijk ben ik nog beledigd ook, want denken ze nu werkelijk dat ik na jaren Discovery Channel en National Geographic niet weet hoe een raket werkt.

Zelden heb ik zulke slechte smoezen gehoord en ik krijg het idee dat het een snel excuus is en dat iedereen wel met zijn hoofd bij de klimaat top zal zitten en het gebeurde stil voorbij laat gaan.

Een zwart gat sluit ik ook uit want dan was er niks meer geweest op dit plekje in het heelal.

Andersoortige gaten, doorgangen en vortexen lijken me ook geen goede kandidaat, deze dingen zouden een grote rommel achterlaten.

Ik zat zelf, na van de eerste verbazing te zijn bekomen, te denken aan een laserstunt voor een discotheek of restaurant of iets dergelijks, maar na nog eens te kijken moest ik deze verklaring ook weg doen want voor lasershows heb je wolken nodig en die waren er niet.

Na wat surfen kwam ik al snel nog een paar filmpjes tegen van het zelfde fenomeen, in China in 2007 en in Rusland in 2008.

Dit maakt een reclame stunt dus niet echt aannemelijk, zelfs onwaarschijnlijk.

Wat het is en hoe het is gemaakt wil ik even achterwege laten want daar kom ik zo thuis achter mijn pc toch niet achter en als de grapjas die het heeft verzonnen niet naar voren komt zal ook dit de kast ingaan om stof te vergaren.

Als symbool betekent de spiraal meerdere dingen en dit is wat ik er over heb kunnen vinden maar er zullen ongetwijfeld meer betekenissen zijn.

Duivelsval symbool. Dit symbool is een bezwering waarmee het kwaad moet worden afgeweerd. In het symbool komt een spiraalvormige spreuk voor (vaak in onleesbaar schrift) om het kwaad en het ongeluk te vangen. Als talisman dient het om het kwaad uit te bannen en het geluk aan te trekken.

 

Spiraal. De spiraal is een teken van de reis van het innerlijke leven en de ziel naar buiten. Het staat ook voor groei, expansie en kosmische energie afhankelijk van de cultuur waarin het gebruikt werd. Door de Kelten werd het als symbool van de zon gebruikt.

 

Heel toepasselijk voor wat er nu in Kopenhagen aan de gang is, het lijkt erop dat de spiraal niet zomaar is gebruikt door wie er dan ook verantwoordelijk is voor wat we hebben gezien.

Een positieve spirituele injectie voor de mensen die moeten beslissen hoe de wereld er over 10 jaar bij ligt (of drijft als er niks uit komt)

 

Zit ik nog met de vreemde blauwe "jet" het lijkt alsof de spiraal vanuit de blauwe straal komt en omdat ik geen betekenis kon vinden en ook geen symbool dat voor zoiets zoou kunnen staan heb ik me op de kleur geconcentreerd.

 

Psychologische Kleurbetekenis Blauw

 

    * Oersymbool: Vadertje Tijd, de lotsvoltrekker

    * Naar binnen gekeerd

    * Actiegericht

    * Beheers

 

(Ook hier weer de verwijzing naar Kopenhagen, nadenken over onszelf en ons lot, actie gericht denken en werken en beheerst blijven.)

 

Psychologische Symboliek Kleur Blauw

Betekenis Kleur Blauw Kernbegrip

Acceptatie begrenzingen en verplichtingen van het bestaan, lotsgebondenheid

 

(Accepteren dat de aarde en wijzelf onze grenzen voorbij gaan, dat we verplichtingen hebben jegens alles wat bestaat omdat ons lot verbonden is met alles.)

 

Psychologische functie

Behoud van het bestaande (zoals de traditionele hiërarchie); bewaring van het verleden (het historisch gegroeide).

 

(Hier zou men kunnen doelen op onze starre houding ten aanzien van het behouden van onze leefwijze en de niet geleerde lessen uit het verleden, dat we moeten veranderen)

 

 

Psychologische uitwerking

Levensernst, realiteitsbewustzijn, plichtsbesef.

 

(We weten het, ons leven loopt gevaar, onze realiteit moet wakker worden en het is tijd om nu onze plichten te vervullen)

 

Psychologische drijfveren

Behoefte aan zekerheid.

 

(Wat we node missen)

 

Psychologisch gebied

De gewetensfunctie.

 

(De hoop dat de wereldleiders die hebben)

 

Symbolische Betekenis Blauw

Betekenis Kleur Blauw Positief

 

    * Weerstandsvermogen

    * volhardend tot het doel is bereikt

    * zelfbeheersing

    * onafhankelijk

    * vertrouwt alleen eigen inzicht

    * weinig behoefte aan contacten

    * voorzichtig en gedegen

    * spaarzaam

    * realiteitszin

    * behoefte aan zekerheid

    * plichtbesef

    * reglementair

    * niet emotioneel

    * ambitieus

 

 

Betekenis Kleur Blauw Negatief

 

    * Hard, zowel voor zichzelf als voor anderen

    * het doel heiligt de middelen instelling

    * egocentrisch

    * wantrouwend

    * contactmoeilijkheden

    * overdreven zuinig

    * kan niet tegen onzekerheid

    * ijzeren zelfdiscipline

    * dit ook van anderen eisend

    * star

    * gevoelskoud

    * angsten

    * depressies

    * (te) sterke vaderbinding

 

Betekenis Kleur Blauw - Emoties en Eigenschappen

Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met (evenwichtig) blauw zijn: wilskracht, idealen, geloof en vertrouwen in intuïtief inzicht, een verkoelende en verruimende sfeer die inspiratie, rust en vrede geeft en werkt tegen sleur.. Blauw bevordert de communicatie en zelfexpressie. Het verruimen van de blik, stimulering van gevoel voor kunst en muziek. Indien Blauw overactief is, dan leidt dit tot dogma's, arrogantie, zelfgenoegzaamheid, negativiteit en egocentrisme. Te weinig blauw leidt tot koppigheid en angst voor verandering, hetgeen kan leiden tot terugtrekking uit de wereld, angst, verlegenheid en onbetrouwbaarheid.

 

Ik ben niet iemand die veel met symboliek, astrologie en esotherie heeft, maar als ik er zo naar kijk dan heeft de bedenker van het licht (of wat het dan ook mag zijn) goed nagedacht over de dingen die hij heeft gebruikt om de boodschap over te krijgen.

We staan aan de vooravond van de rest van de toekomst op dit blauwe bolletje, maar het is niet aan de leiders om iets te veranderen want zij zijn slechts poppetjes in het spel, wij zijn degene die moeten veranderen, wij moeten stoppen met meer willen.

Onze maatschapij loopt ten einde en alles wijst erop dat wij de inéénstorting van die maatschapij mee zullen maken.

Of de spiraal ons iets verteld of dat het een niets zeggende grap is weet ik niet maar het zou mooi zijn als er ergens iets of iemand begaan is met die primitievelingen op dat blauwe bolletje in de achterbuurten van onze eigen grote spiraal.Bron: Ynse

Voeg toe aan: