Zoeken
 


Vreemde blauwe lichtbal verlicht Noorse hemel

Laatste wijziging: donderdag 10 december 2009 om 09:21, 2577 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 10 december 2009

Het noorden van Noorwegen kreeg vannacht een vreemd schouwspel te zien. Een blauwe lichtbal verscheen in de lucht en schitterende verscheidene minuten aan de hemel. Het zou volgens wetenschappers niets te maken hebben met het noorderlicht, dat in het noorden van Scandinavië wel vaker te zien is.

De sterrenwacht kreeg dan ook veel telefoontjes van mensen die wilden weten wat die vreemde lichtstraal veroorzaakte. Het licht kreeg de vorm van een spiraal en er leek als het een ware blauwe straal uit te schieten. Astronoom Knut Jørgen Røed Ødegaard heeft het zelf nog nooit meegemaakt. "Ik dacht eerst aan een meteoriet, maar daarvoor duurde het te lang", zegt hij in de Daily Mail.

"Het zou een raket uit Rusland kunnen geweest zijn, maar dat kan ik niet garanderen." Het spektakel duurde twee minuten en was van in Tromsö tot in Finnmark te zien. De Russen testen wel vaker raketten boven zee.



Bron: hln.be

Voeg toe aan: