Zoeken
 


Mexicaanse griep grootste fail in jaren

Laatste wijziging: dinsdag 8 december 2009 om 13:54, 3875 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 december 2009

In geen tijden was een ziekte zo populair als deze. Je hoeft maar een keer te niezen en het galmde van bouwvakker tot wetenschapper: "Toch geen Mexicaanse Griep he?" Iedereen liet zich inpakken door de paar "deskundigen" die voorspelden dat het een pandemie ging veroorzaken.

Hoe injecteer je angst in een volk? Men neme de volgende ingrediënten: Voor de geloofwaardigheid koop je 34 miljoen vaccins, twee voor elke Nederlander. Je start een grootse mediacampagne die werkelijk waar niemand ontgaan kan zijn (kosten worden geschat tussen de 300 miljoen en de 700 miljoen euro). Een beetje doemdenken over de eventuele gevolgen van een zeer besmettelijk buitenlands virus, waaraan je dood kan gaan. Et voila! Een hype is geboren.

Als we de balans opmaken kan er niets anders geconcludeerd worden dan dat het een van de grootste faalacties is van de laatste jaren. Het is niets anders dan een gewone seizoensgriep, waarschijnlijk nog wel milder. Normaal vallen er zo'n 1100 doden per jaar aan een normale griep, maar dat is niet nieuwswaardig genoeg. Nu vielen er maar een handjevol doden, mensen die overigens al doodziek waren.

Maar wat nou als het daadwerkelijk een levensgevaarlijk, zeer besmettelijk virus zou zijn? Dan was -letterlijk- de pleuris uitgebroken. Toen het virus geconstateerd werd is er namelijk niets ondernomen om de verspreiding te voorkomen. De overheid te laat begonnen met voorlichten en met inenten. Slechts een klein deel van de mensen in de risicogroep is reeds ingeënt, terwijl de hoeveelheid nieuwe gevallen al afnemen. De griep is al over zijn hoogtepunt heen. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd dat het duurt voordat het vaccin actief wordt.

Of was het allemaal een afleiding zodat we geen vragen zouden stellen over de kilometer heffing en verscheidene belastingverhogingen? Wat is er immers belangrijker, geld of gezondheid.Bron: zadan.nl

Voeg toe aan: