Zoeken
 


Reuzenkwallen bedreigen Japanse vissers

Laatste wijziging: dinsdag 1 december 2009 om 16:14, 2699 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 1 december 2009

De Japanse vissersvloot wordt bedreigd door een ongewoon roofdier. Scholen enorme kwallen verzamelen zich langsheen de kusten van de Stille Oceaan nadat ze daar aankwamen na te zijn verdwaald vanuit hun natuurlijke habitat in de zeeën van China en Korea.
 
De Japanse vissers hebben aan de BBC gemeld dat ze nooit eerder soortgelijke dieren hebben gezien. De kwalen zijn groter dan de sumotoris; de bekende Japanse sumo-worstelaars.
 
De dreiging die ze vormen is reëel: één vissersboot zonk nadat zich tientallen kwallen in zijn visnetten vast raakten. Deze kwal kan tot 2,2 meter doormeter bereiken voor een gewicht van 300 kilo.
 
 
Wie door zo'n kwal wordt aangevallen dreigt te worden verstikt of vergiftigd. De kwallen maakte voor het eerst hun opwachting aan de Japanse kusten van de Stille Oceaan in 2002.
 
Deskundige wijzen de klimaatsopwarming als schuldige aan omdat de Japanse wateren sneller opwarmen dan het globale gemiddelde. 


Bron: express.be

Voeg toe aan: