Zoeken
 


Opvoeders verwaarlozen jeugd en zichzelf

Laatste wijziging: maandag 30 november 2009 om 23:14, 4345 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 30 november 2009

DEN HAAG - De huidige opvoeders van de jeugd zijn zeer gebrekkig in het overdragen van basiswaarden zoals zelfbeheersing en het nemen van verantwoordelijkheid. Daardoor verwaarlozen ze niet alleen de jeugd maar ook hun eigen toekomst.

Dat stellen Frits Spangenberg en Martijn Lampert van onderzoeksbureau Motivaction in het boek De grenzeloze generatie en de eeuwige jeugd van hun opvoeders.

Het boek over jongeren tussen de 15 en 23 jaar is maandag overhandigd aan premier Jan Peter Balkenende. Het mentaliteitsonderzoek is gemaakt op basis van ruim tien jaar waardenonderzoek onder 22.000 Nederlanders.

In vergelijking met andere generaties ouders blijkt dat vaders en moeders nu veel meer met de handen in het haar zitten. Opvoeden vinden ze ingewikkeld. Ondertussen zijn ze vooral met zichzelf bezig om 'jong en mooi' te blijven. ''Ze willen niet als volwassenen met wijsheid en levenservaring jongeren benaderen, maar het vooral tof hebben met hun kinderen. En dat is echt wat anders dan vroeger'', stelt Lampert.

Leraren

De verwaarlozing van de jeugd door opvoeders als ouders, leraren en de overheid heeft tot gevolg dat de jeugd niet meer onder controle is te krijgen. Dat merken zowel ouders als het bureau Jeugdzorg.

Dat is de reden dat problemen als schooluitval, schulden, obesitas, alcoholmisbruik en publieke agressie steeds groter worden. Individualisme en hedonisme zijn de nieuwe richtingaanwijzers.

Bron / Lees verder: Nu.nl


Noot redactielid:

Verwaarlozing van de jeugd? Verwaarlozing van natuur, mens, dier en maatschappij zeker....

Deze verwaarlozing van de jeugd is een logische reactie op de gedragingen van overheid, politiek, ouders, etc...

De maatschappij en jeugd wordt steeds harder anders kun je niet overleven.. het moet steeds meer, beter, sneller, rijker, groter en dat steeds over meer lijken.

De jeugd doet niks meer dan zichtbaar doen wat de overheid onzichtbaar doet... zich buitensporig gedragen.

Jep zo werkt het... de jeugd is een weerspiegeling van de oudere generatie...alleen dat wordt harder en harder en harder totdat we madmax hebben.

Maar gelukkig hebben we Jezus die ons komt redden.....  

SuddenVoeg toe aan: