Zoeken
 


Oproep aan de mensen van en in Nederland

Laatste wijziging: zaterdag 28 november 2009 om 13:03, 4146 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 28 november 2009


Kom naar de Vrijheidsparade in Utrecht Zondag 13 December!

De afgelopen weken hebben zich gekarakteriseerd door berichten over elektronische kastjes die van alle auto’s informatie moeten gaan verzamelen, de Europese President die nu bekend is geworden en nog geen greintje van een democratisch proces heeft doorlopen, grote banken die toch weer een paar miljard toegestopt krijgen, Minister Klink die toch maar wel kleine kinderen wil laten vaccineren met een ongetest vaccin waarvan mensen wereldwijd ziek zwak en misselijk worden, en gemeenten die filmpjes van onrechtmatige huisinvallen laten verwijderen. En dat zoals gezegd binnen enkele weken tijd.

Hoeveel hebben we als Nederlandse bevolking nog nodig om in te zien dat het totaal de verkeerde kant op gaat met de vrijheid van doen en laten waar Nederland jarenlang zo bekend om heeft gestaan? Terwijl we in Nederland praten over het sluiten van de coffee-shops en bezit van marihuana of een paar planten nog steeds een reden is voor opsporing, worden de eerste coffee-shops in de VS ge-opent, heeft Californië zelfs al meer uitgiftepunten voor medische marihuana als wij coffeeshops hebben en beginnen enkele Zuid-Amerikaanse landen met het decriminaliseren/legaliseren van niet alleen soft- maar zelfs enkele hard-drugs vanwege het totale faalbeleid van koene ridder Amerika. En dat terwijl toch al jaren is aangetoont dat decriminalisatie en liberalisatie enkel leidt tot minder gebruik en minder rand-criminaliteit.

Wanneer gaan we inzien dat de overheid zichzelf echt niet wenst weg te faseren uit de samenleving, maar het liever andersom ziet. Kijkt u tegenwoordig eens naar een willekeurige aflevering van Zembla; bouwfraude, bestuursrecht, vriendjespolitiek op gemeente niveau, belastingvrijstelling voor corporaties terwijl de bevolking uitgeknepen wordt tot het uiterste. Hoe ver moet het nog gaan willen we op staan en zeggen: tot hier en niet verder?

Wij zijn mensen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met verschillende kleurtjes, verschillende ideeën, verschillende ervaringen, verschillende afkomst en zelfs een verschillend geloof in de indeling van het universum; Christelijk, Moslim, Joods, Bhoeddist, Wiccan, Atheïst of simpelweg vrijdenker. Iedereen is uiteindelijk diep van binnen hetzelfde. Terwijl we ook allemaal zo anders zijn. Mooi is het niet?

En toch vinden enkele mensen het nog steeds nodig om ons te blijven wijzen op onze verschillen. Want die groep mensen is slecht, en die groep dat zijn maar kwaaielingen, en met die hippies, daar kan je geen samenleving op bouwen, enfin, u snapt het waarschijnlijk. Zelf veel mensen binnen de overheid lijken langzamerhand te beseffen dat er toch hele nare kanttekeningen geplaatst kunnen worden bij diezelfde overheid.

Daarom roepen wij u op aankomende 13 December in Utrecht te verzamelen voor een vreedzame mars / parade / wandeltocht om niet zozeer onze onvrede te uiten, maar wel onze erkenning dat als we samenkomen er veel kracht te halen valt uit anderen, terwijl jouw kracht ook nodig is. Stelt u eens voor dat er straks 50.000 mensen door Utrecht wandelen met een gedeelde missie. Namelijk het uitdragen van ons anders zijn, maar tegelijkertijd ons samen zijn, uitdragen dat we het zat zijn, en dat we klaar zijn met de huidige regering en babbelende politici in het algemeen, dat wij als mensen soeverein zijn en dat onze inherente rechten en “vrijheden tot” niet door welke overheid dan ook weg genomen kunnen worden.

Help ook mee als ambassadeur van de Vrijheidsparade door iedereen op de hoogte te stellen van de manifestatie. U kunt flyers uitprinten van onze Pers en Promotie pagina,  banners plaatsen op uw website, linken naar deze website overal waar het gewaardeerd zou kunnen worden, een affiche ophangen op uw voordeur/autoraam, doe een oproep op het locale prikbord, maar vooral; laat uw creativiteit de vrije loop. Want daar gaat het uiteindelijk toch om?

Houdt deze website de komende weken in de gaten voor nieuws over de precieze locatie en andere informatie.

Tot 13 December!Bron: VrijheidsParade

Voeg toe aan: