Zoeken
 


Hackers goochelen met klimaatcijfers. Wat denkt en voelt U zelf?

Laatste wijziging: woensdag 25 november 2009 om 00:27, 2323 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 25 november 2009


DEN HAAG - De hackers die dit weekend de server van een gerespecteerd Brits onderzoeksinstituut over klimaatverandering kraakten, hebben ''gegoocheld met cijfers''.

Dat heeft minister Jacqueline Cramer van Milieu dinsdag gezegd. ''Ze hebben de gegevens gehackt en selectief gewinkeld'', aldus de bewindsvrouw. De hackers publiceerden duizenden privé-e-mails van Britse en Amerikaanse topwetenschappers en wilden daarmee aantonen dat gegevens over klimaatverandering door de wetenschappers zouden zijn gemanipuleerd.

''Dit is gewoon crimineel. Het is onacceptabel'', stelde Cramer, die verder zei dat de actie van de hackers weinig teweeg heeft gebracht onder de klimaatonderhandelaars die in december in Kopenhagen bij elkaar komen om nieuwe klimaatafspraken te maken. Met klimaatcritici wil ze best in gesprek, ''maar niet op deze manier''.

Noot redactie:

Volgens de Minister hebben de hackers het zelf gedaan. Met welk bewijs beargumenteerd de Minister dit?
Welk belang hebben de hackers om deze cijfers zelf te manipuleren? Of zou het belang van deze corporations wellicht groter zijn?Bron: nu.nl

Voeg toe aan: